La Biennal de Pensament debat els reptes de la ciutat digital

La Biennal de Pensament debat els reptes de la ciutat digital

Ciutat digital. La Biennal de Pensament, que se celebrarà del 15 al 21 d'octubre, dedica un dels seus itineraris a les oportunitats i els reptes que planteja la revolució tecnològica a les ciutats.

La Biennal de Pensament, que se celebrarà del 15 al 21 d'octubre, dedica un dels seus itineraris a les oportunitats i els reptes que planteja la revolució tecnològica a les ciutats. La Biennal és un esdeveniment cultural per debatre, pensar i reflexionar sobre el paper de les ciutats del segle XXI davant dels reptes de la societat contemporània, amb activitats a tots els districtes.

Biennal de Pensament “Ciutat oberta” neix com una oportunitat per celebrar la riquesa humana de les ciutats, i per convidar la ciutadania a pensar, debatre i imaginar la ciutat que coneix amb uns altres ulls. Del 15 al 21 d’octubre, Barcelona serà l’escenari d’un ampli programa d’activitats en què es parlarà d’innovació tecnològica, arquitectura i art, i també de cultura, convivència i col·laboració.

Durant la Biennal, personalitats i professionals del món de la tecnologia, la filosofia, el pensament o l’ensenyament, arquitectes, activistes, periodistes i personalitats de molts altres àmbits participaran en les diferents activitats, xerrades, taules rodones, debats, tallers i conferències que ompliran la ciutat.

 

Sobirania digital i programari lliure

L’esdeveniment es desenvoluparà a través de quatre itineraris que permetran explorar els principals camps susceptibles de transformar les nostres ciutats: “Ciutat democràtica”, “Ciutat digital”, “Ciutat diversa” i “Ciutat habitable”.

A l’itinerari “Ciutat digital” s’abordaran les oportunitats i els reptes que planteja la revolució tecnològica a l’escenari urbà. En aquest àmbit, i entre altres activitats, el 16 d’octubre hi haurà al CCCB la conferència “Més enllà del capitalisme de vigilància: recuperant la sobirania digital”, en què es presentarà el projecte europeu DECODE, per crear consciència sobre la sobirania de dades en la futura societat digital i per posar en marxa un ecosistema de dades basat en la millora de la privacitat, la descentralització i els drets digitals.

El 18 d’octubre, la Fabra i Coats presentarà la trobada “Ciutats digitals, llibertats digitals: comú digital, estàndards ètics i software lliure per a ciutats”, que reflexionarà sobre la necessitat que les ciutats utilitzin estàndards oberts i programari lliure, i que preservin els drets digitals de la ciutadania.

Altres activitats són els diàlegs “Dones en la indústria tecnològica”, que s’oferirà el 19 d’octubre al MediaTIC, i “Xarxes socials, algoritmes, democràcia i postveritat”, que tindrà lloc en la mateixa data a la plaça de la Virreina. O el “LAB:  Ciutat oberta, cocreació i memòria”, programat el 20 d’octubre al recinte de la Fabra i Coats.

Consulta’n tota la programació al web biennalciutatoberta.barcelona.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital