La Maker Faire Barcelona dedica el programa a l’economia circular

La Maker Faire Barcelona dedica el programa a l’economia circular

Tecnologia 3D. El 5 i 6 d’octubre, centenars de faedors (‘makers’) locals i internacionals compartiran a la Maker Faire projectes de la societat 4.0. Enguany la trobada se celebra a la Nau Bostik, a Sant Andreu.

El 5 i 6 d’octubre centenars de faedors (‘makers’) locals i internacionals compartiran a la Maker Faire els projectes més avançats de la societat 4.0. Enguany la trobada se celebra a la Nau Bostik, a Sant Andreu, amb un programa que inclou xerrades, tallers, exposicions i activitats per a les famílies. La novetat és un cicle de cinema sobre economia circular, eix central de la trobada. L’accés a la fira és gratuït.

La Maker Faire Barcelona 2019 presenta més d’un centenar de propostes (estands, exposicions, demostracions, documentals, tallers i conferències), que recullen algunes de les iniciatives circulars més estimulants en els sectors tèxtil i de la moda, agrícola, alimentari o dels materials per a la construcció.

També mostrarà els resultats de l’experimentació i la producció amb tot tipus de residus o dels plàstics que es recullen a la Mediterrània i tornen al mercat a través de l’economia circular.

La trobada de faedors digitals es complementa amb la presentació de projectes que ofereixen resultats avançats en les àrees de la intel·ligència artificial, la internet de les coses, la manufactura en 3D, la nanotecnologia, la robòtica social, la química, l’aprenentatge automàtic, la fotònica, la levitació acústica o els cíborgs, en què les pròtesis són exosentits, i els cossos, camps d’invenció.

Aquesta sisena edició de la fira, que se celebra els dies 5 i 6 d’octubre, tindrà lloc a la Nau Bostik, a Sant Andreu, un dels barris maker de referència de la ciutat. L’accés és gratuït, i el programa s’adreça a públic de totes les edats i disposa d’activitats especials per a les famílies.

Tret de sortida del DSIPLAY

La Maker Faire Barcelona presentarà la primera sessió de DSIPLAY, un cicle d’experiències d’innovació social digital que divulgarà a Barcelona les millors iniciatives en aquest àmbit.

La primera sessió serà una ruta per la fira, “Noves formes de producció i aprenentatge per transformar la societat”. Tindrà lloc dissabte, 5 d’octubre, a les 17.30 hores; és gratuïta i està oberta a tothom que vulgui descobrir els millors projectes de la Maker Faire.

Documentals sobre economia circular

L’speakers’ corner de la fira inclou una llarga nòmina d’experts locals i internacionals, entre els quals hi ha l’artista i dissenyador cubà Ernesto Oroza; Marie Louise Gørvild, directora del Techfestival, o Ezio Manzini, probablement el principal expert en disseny sostenible d’avui dia.

Com a novetat, enguany la fira inclou un programa de documentals sobre economia circular, amb títols com ara Closing the Loop, Out of Plastics o Molta merda, que repassen els efectes nefastos de l’economia lineal, alhora que ens mostren vies cap a una transició economicosocial.

Podeu inscriure-us a la ruta per la Maker Faire aquí.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital