La primera incubadora europea de projectes d’impressió 3D, a la Zona Franca

La primera incubadora europea de projectes d’impressió 3D, a la Zona Franca

InnovaciA?. Preveu impulsar uns cent projectes empresarials en cinc anys.

A la seu del Consorci de la Zona Franca s’hi ha inaugurat avui la primera incubadora de projectes empresarials en tecnologia 3D d’Europa. L’anomenat ‘3D Factory Incubator’ té una inversió de 3 milions d’euros, la meitat dels quals provenen de fons europeus, i preveu impulsar més de cent projectes en els propers cinc anys.

Es tracta d’un reforç al posicionament de l’àrea metropolitana de Barcelona com un dels grans pols d’innovació del sud d’Europa i de la ciutat, entesa en aquesta dimensió metropolitana, com a gran capital de la ciència i la tecnologia.

A més, suposa un salt endavant pel que fa a la dinamització de les petites i mitjanes empreses cap a la denominada indústria 4.0, que es fonamenta en una nova manera d’organitzar els recursos productius mitjançant la tecnologia.

La incubadora oferirà serveis a empreses i emprenedors de tota mena i importància que incorporin la impressió 3D en els seus models de negocis. A la primera convocatòria s’hi van inscriure 43 iniciatives de projectes d’impressió 3D, 34 de les quals complien els requisits d’accés.

Aquest espai té un total de 600 metres quadrats distribuïts en àrees de cotreball, oficines, zones de disseny, producció —amb quatre impressores industrials 3D d’última generació i tres miniimpressores—, àmbits de formació i sales de reunions.

Seguint els objectius dels programes europeus Estrategia UE2020 y Horizonte 2020, la iniciativa permet promoure la cooperació interregional i la col·laboració entre els sectors públic i privat a escala nacional i internacional.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital