L’economia es troba a Nou Barris

El Districte organitza les Trobades d’Economia per abordar la relació entre tecnologia i ètica, i l’ocupació al territori

..
13/10/2022 - 14:21 h - Ocupació i treball Districte Nou Barris

Nou Barris acollirà els dies 3 i 17 de novembre les Trobades d’Economia, un espai de debat i reflexió que el primer dia tractarà sobre la relació entre la tecnologia i l’ètica, i el segon sobre l’ocupació.

La tecnologia com a vehicle per millorar la qualitat de vida de les persones

El 3 de novembre, a partir de les 9.30 hores i a la Casa de l’Aigua, i sota el títol “La tecnologia com a vehicle per millorar la qualitat de vida de les persones“, s’hi abordaran temes relatius a la tecnologia al servei de les empreses i de les persones, en un espai de debat que situarà Nou Barris en el centre d’un model de ciutat dinàmica i capaç de reflexionar sobre els desafiaments tecnològics futurs. Les persones que hi vulguin prendre part s’hi poden inscriure a través d’aquest formulari.

La trobada neix per la preocupació que el progrés tecnològic no disposi sempre de punts de referència ètics universals i que no hi hagi un accés equitatiu de la població als avenços que poden millorar la vida. Una de les qüestions centrals que es plantejaran és com aconseguir un ús ètic de la tecnologia per convertir-la en un motor de canvi positiu per a les persones i la societat.

Aquesta primera jornada està adreçada a un públic de ciutat, ampli, i relacionat o interessat en les repercussions de l’aliança indissoluble entre ètica i tecnologia. En donarà el tret de sortida Jaume Collboni, primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona. La ponència inaugural anirà a càrrec de Gabriela Ramos, directora general adjunta de Ciències Socials i Humanes de la UNESCO, que tractarà sobre la relació entre la tecnologia i l’ètica.

Les jornades comptaran també amb una taula rodona que, sota el títol “L’impacte de les noves tecnologies: com afecten l’economia”, comptarà amb la participació de Genís Roca, expert en Internet i president de la Fundació puntCat; José Maria Cela, director del departament CASE (Computer Applications in Science and Engineering) del BSC i Eduard Martin, CIO i director de Connectivitat Intel·ligent de Mobile World Capital , entre altres destacats especialistes.

Un altre tema de debat se situarà al voltant de les mesures que s’han d’impulsar per orientar el desenvolupament tecnològic tenint en compte les necessitats i el benestar de les persones. En aquest cas, tindrem la presència, entre altres ponents, de Michael Donaldson, comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern; Rosa Romà, presidenta de la CCMA, i Joan Ramon Barrera, president del Patronat de la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya.

Les conclusions de la jornada i la cloenda aniran a càrrec del regidor del districte de Nou Barris, Xavier Marcé.

Promoure l’ocupació

Finalment, la jornada del 17 de novembre, que es farà a l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona (c. Pintor Alsamora, 3-5) i començarà a partir de les 9.45 hores, se centrarà en l’ocupació i tindrà dues parts diferenciades. La sessió del matí serà un espai de coneixement, anàlisi i debat protagonitzada i adreçada al personal tècnic d’organismes i entitats diversos. La sessió de la tarda, en canvi, tindrà un caràcter més pràctic, formatiu i divulgatiu, ja que mostrarà eines i recursos per ajudar les persones en atur o en situació de vulnerabilitat a buscar feina mitjançant la tecnologia.

En breu us facilitarem el programa i el formulari per inscriure-us-hi.

Nou Barris, epicentre del debat econòmic

És el tercer any que Nou Barris esdevé epicentre del debat econòmic. L’any 2020 va acollir les jornades “El desenvolupament econòmic de Nou Barris: reptes i oportunitats”, plantejades com un espai participatiu que va recollir les reflexions i propostes dels diferents agents del territori i que van contribuir a l’elaboració del nou Pla de Desenvolupament Econòmic del Districte 2021-2023.

L’any passat, el debat es va estendre més enllà del districte i va abordar com havien de ser les polítiques econòmiques del present i del futur més immediat, amb l’objectiu final d’accelerar la recuperació econòmica de la ciutat i del país després de la pandèmia de la covid-19.