Les vendes de la T-usual creixen un 67%

Les vendes de la T-usual creixen un 67%

Mobilitat i transports. L’increment s’ha produït arran del canvi de tarifes, que beneficia els usuaris habituals del transport públic. Les vendes de la T-casual han disminuït un 26%.

Des de la implantació, el gener del 2020, de les noves tarifes de transport públic, amb títols de transport per a usuaris freqüents i esporàdics, ha augmentat significativament, en un 67%, la venda d’abonaments mensuals per a usuaris habituals i ha disminuït en un 26% l’ús de la T-casual, que permet fer deu viatges durant un any.

Amb el nou sistema tarifari integrat de transport públic, vigent des del gener del 2020, s’han abaixat els preus dels títols d’ús freqüent, que actualment s’inclouen en la nova T-usual, per potenciar l’ús intensiu del transport públic. Amb les noves tarifes de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) han desaparegut els títols T-10, T-50/30, T-70/30 i T-trimestre.

Augmenta l’ús de la T-usual i la T-jove i es redueix el de la T-casual

El gener del 2019, el primer mes de funcionament del nou sistema, les vendes de la T-usual han augmentat en un 67% respecte al nombre total de vendes dels antics abonaments, T-mes, T-50/30 i T-trimestre.

D’altra banda, les vendes de la T-jove han crescut en un 75%. El preu de la T-jove, el títol trimestral per a menors de 25 anys, s’ha reduït de 105 a 80 euros amb el nou sistema de tarifes.

Quant a la T-casual, per a usuaris esporàdics, les vendes s’han reduït en un 26% respecte al nombre de vendes que es van fer de l’antiga T-10 a principis del 2019.

Pel que fa a altres títols d’ús esporàdic, l’ús de la T-dia, un títol unipersonal que permet fer viatges il·limitats durant 24 hores, s’ha doblat respecte al 2019; en canvi, la T-grup ha estat un 30% menys sol·licitada.

Finalment, la demanda dels títols bonificats d’ús freqüent per a famílies monoparentals, nombroses i per a persones aturades s’ha incrementat en un 35% respecte a l’any passat.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital