Mercè 2018: El pregó feminista de Leticia Dolera i Carmen Juares

Mercè 2018: El pregó feminista de Leticia Dolera i Carmen Juares

Festa major. L’actriu i directora barcelonina cedeix la paraula a l’activista d’origen hondureny.

Les Festes de la Mercè 2018 ja estan en marxa. En el pregó de benvinguda de la festa, l’actriu, directora i guionista barcelonina Leticia Dolera ha defensat una visió en femení i feminista de la ciutat. La pregonera ha volgut donar veu a Carmen Juares, de l’associació Mujeres Migrantes Diversas, que defensa els drets de les dones migrades treballadores de la llar i les cures. L’alcaldessa, Ada Colau, ha reivindicat una Mercè plural i diversa, inclusiva i antimasclista.

Pregó de la Mercè a càrrec de Leticia Dolera i Carmen Juares

Lectura i descàrrega: Una ciutat on ens mirem de veritat.
Recupereu la retransmissió del pregó en aquest enllaç.

Com marca la tradició, el Saló de Cent de l’Ajuntament s’ha convertit en l’espai des d’on es marca el començament de la festa major. L’actriu, directora i guionista Leticia Dolera ha estat l’encarregada de fer el pregó. Presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, i amb la presència dels regidors municipals, en l’acte ha assistit Fernando Molina, alcalde de Lisboa, que aquest any és la ciutat convidada de la Mercè.

En presentar la pregonera, Colau ha expressat la convicció que la Mercè segueixi sent “una festa de tothom i per a tothom, plural i oberta”, malgrat la situació d’excepcionalitat que la ciutat ha viscut en el darrer any. L’alcaldessa ha reivindicat el caràcter plural i divers de Barcelona i ha destacat que la Mercè reforça la seva descentralització i creix més als barris.

Al mateix temps, ha subratllat la importància que Barcelona tingui una mirada femenina, amb una pregonera feminista, i un cartell, obra de la il·lustradora Sonia Pulido, que mostra una festa de la Mercè alegre, poderosa i decidida.

Un pregó feminista

Leticia Dolera ha fet un pregó amb un to personal, en què ha recuperat una pregunta de la pregonera de l’any passat, Marina Garcés: “Què és allò que realment ens importa?” L’actriu i directora ha destacat valors com el respecte i la convivència, i també una visió feminista de la societat. Dolera ha compartit el pregó amb Carmen Juares, de l’associació Mujeres Migrantes Diversas, de qui ha remarcat la seva defensa pels drets de les dones migrants i treballadores de la llar i les cures.

En les seves paraules, l’alcalde Fernando Molina ha destacat els lligams entre Lisboa i Barcelona, els reptes que les dues ciutats afronten individualment i conjuntament i el paper que poden tenir en l’actual món globalitzat.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital