Nou Barris Activa ja impulsa el futur de 1.200 persones

Nou Barris Activa ja impulsa el futur de 1.200 persones

OcupaciA?. L’equipament de Barcelona Activa ofereix assessorament professional i laboral a persones i empreses.

Nou Barris Activa ja ha atès 1.200 persones en només cinc mesos. La primera oficina de Barcelona Activa descentralitzada en un districte de la ciutat ofereix assessorament personalitzat per proporcionar noves competències laborals a persones sense feina i empresarials a persones autònomes, cooperatives, comerços i petites empreses.

Es tracta d’una mostra de l’estratègia de Barcelona Activa per crear, apropar i adaptar els recursos de l’agència allà on és més necessari a fi de detectar talent i tenir un retorn favorable a tota la ciutadania, amb un impacte comunitari, millor formació i capacitació ocupacional.

El recinte ocupa un local que estava en desús situat al parc Central de Nou Barris, a tres minuts del Parc Tecnològic de Barcelona Activa. Té una superfície de 450 metres quadrats, en la qual es distribueixen quatre aules de formació, una aula d’informàtica amb quinze ordinadors i dos espais de treball grupal.

Entre les activitats més destacables, hi ha quatre punts d’informació i orientació ocupacional, totalment personalitzats. S’hi ofereixen càpsules formatives, gratuïtes i obertes a tothom amb inscripció prèvia, en les quals les persones inscrites treballen competències clau, habilitats, estratègia digital, i formacions per a l’accés al mercat de treball.

En aquest sentit, de les persones ateses en els primers cinc mesos de funcionament, 375 han acudit a l’espai de recerca de feina i 260 han participat en les formacions dels projectes integrals amb contractació.

Un dels serveis destacats és el Punt de Defensa de Drets Laborals, inaugurat recentment en altres districtes, que ofereix assessorament personalitzat per atendre dubtes legals i evitar la vulneració de drets bàsics.

També hi ha un altre Punt d’Atenció a l’Activitat Econòmica del districte, que permetrà arribar de manera molt més directa a les iniciatives empresarials i comercials del territori i derivar als recursos més especialitzats de Barcelona Activa.

Dignificar el districte

Nou Barris Activa és una de les 38 mesures de promoció incloses en el Pla de desenvolupament econòmic del districte i respon a l’estratègia de desenvolupament de proximitat de Barcelona Activa, per adaptar solucions a mida de les necessitats i potencialitats de cada districte.

En la seva posada en marxa s’han implicat els mateixos actors socioeconòmics del territori, com l’Associació de Veïns de Can Peguera, clau en la identificació de l’espai que ocupa, molt actius en la persistència per dignificar el districte i combatre els indicadors que el situen a la cua de la ciutat.

Segons dades actualitzades, l’atur registrat a Nou Barris concentra el 13,6% de l’atur total de la ciutat, amb més de 9.000 persones sense feina, el 40% de les quals són de llarga durada. El 55,5% de la població aturada són dones i, en termes d’edat, més de la meitat tenen més de 45 anys.

Més informació

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital