Nou Barris recupera la masia de Can Valent i el camp de la Damm per a equipaments nous

Nou Barris recupera la masia de Can Valent i el camp de la Damm per a equipaments nous

Urbanisme i infraestructures. Els nous usos públics es consensuaran amb el veïnat del barri de Porta.

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat un pla urbanístic per destinar dos espais del barri de Porta, a Nou Barris, a nous equipaments municipals. D’una banda, es recuperarà la masia de Can Valent, construïda al segle XVIII; de l’altra, es recuperarà l’antic camp de futbol del CF Damm, que permetrà ampliar l’oferta de serveis públics del barri.

Els nous usos de Can Valent

La històrica masia de Can Valent està formada per un edifici de planta basilical asimètrica amb un alt valor patrimonial i està protegida pel Catàleg de patrimoni arquitectònic de la ciutat. L’acord ha establert la rehabilitació d’aquesta masia, que es durà a terme durant el proper mandat per ubicar-hi un centre de serveis de l’Administració pública, amb usos d’interès públic, que es consensuaran amb el veïnat.

És una de les poques masies singulars i característiques que queden al territori, i per això se’n vol mantenir al màxim la fisonomia original, la història i la història del passat agrícola de la zona.

La rehabilitació de la finca tindrà un cost aproximat de 750.000 euros i inclou la consolidació d’elements com cobertes, murs perimetrals i forjats, l’execució dels serveis bàsics i la delimitació dels espais per als futurs usos.

L’aprovació del Pla urbanístic integral, que es va aconseguir amb el suport de tots els grups municipals i l’abstenció del Partit Popular, ordena els terrenys de l’avinguda de Rio de Janeiro, 51-59, que inclou la masia i l’entorn, però també una segona finca de titularitat privada.

El pla urbanístic atorga a aquesta segona finca usos de tanatori de barri de titularitat privada; aquest tanatori estarà situat just a tocar del cementiri de Sant Andreu. Per poder construir el tanatori, la propietat haurà de presentar un projecte constructiu que s’adeqüi a la legalitat vigent.

Un antic camp de futbol per a nous equipaments esportius

Per tal de buscar un guany per al barri i el veïnat, el Districte ha acordat amb la propietat del sòl privat una permuta de terrenys que també s’inclou al document urbanístic. Així, l’antic camp de futbol del CF Damm passarà a ser de titularitat municipal. El terreny, de 6.384 metres quadrats i situat al carrer de l’Escultor Ordóñez, 129-169, es dotarà d’usos esportius, que s’acordaran amb el veïnat de Porta mitjançant un procés participatiu i que permetran ampliar l’oferta de serveis públics al barri.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital