Nous recursos per a desenvolupadors al portal Open Data BCN

Nous recursos per a desenvolupadors al portal Open Data BCN

OPEN DATA. El portal Open Data Barcelona, un dels projectes del pla Barcelona Ciutat Digital, ha posat en marxa recursos nous per a desenvolupadors amb el nou apartat Reutilitzadors.

El portal Open Data Barcelona, un dels projectes del pla Barcelona Ciutat Digital, incorpora més recursos per a desenvolupadors al nou apartat Reutilitzadors.

Reutilitzadors ofereix dues opcions. La primera, Desenvolupadors, pretén facilitar la tasca d’aquest col·lectiu a l’hora d’utilitzar les dades mitjançant unes guies d’ús per ajudar a accedir a les APIs.

La segona opció, Visualitzacions i aplicacions, dona visibilitat a les aplicacions que s’han realitzat amb dades publicades en aquest portal, una informació nova que s’incorpora al portal.

Open data Bcn també ha renovat les característiques del portal, amb una classificació que les agrupa segons siguin funcionals o tècniques. Així l’usuari disposa d’una guia clara del que s’hi pot trobar, i amb una informació més completa.

La informació pública de gran valor potencial que hi ha dins d’aquest portal abasta qualsevol tema i pot ser de qualsevol tipus: documents pictogràfics, dades estadístiques, resultats d’estudis o anàlisis, informació sobre els serveis públics…

Empreses, investigadors, ciutadania i d’altres institucions públiques poden fer ús dels recursos d’informació, ampliant les possibilitats econòmiques i socials que ofereix aquest projecte: foment de la transparència en la gestió, millora dels serveis a la ciutadania, generació d’activitats de negoci i l’impacte social, buscant l’eficiència en la governança.

 

Més informació