Primeres ponents confirmades per Decidim Fest 21!

La comunitat Metadecidim ha anunciat els primers noms de les participants de la seva conferència internacional Decidim Fest 2021 amb el lema Democràcia, Tecnologia i Justícia Global

16/09/2021 - 17:27 h - Drets Digitals Innovació Democràtica

La comunitat Metadecidim ha anunciat els primers noms de les participants de la seva conferència internacional Decidim Fest 2021, Democràcia, Tecnologia i Justícia Global, que es durà a terme els dies 20, 21 i 22 d’octubre en un format híbrid que combinarà activitats presencials al Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica de Barcelona, i sessions en línia.

Decidim fest

La voluntat del Decidim Fest continua sent la de potenciar l’intercanvi de coneixement, el networking i el debat entre els membres de la comunitat i agents locals i internacionals que treballen per a una democràcia més forta. Aportant al debat aquest any estaran:

  1. Lorena Jaume Palasi, (Espanya / Berlín) fundadora d’Ethical Tech Society, una organització sense ànim de lucre que investiga els processos d’automatització i digitalització en relació amb la seva rellevància social, i compartirà les seves idees sobre justícia algorísmica.

  2. Joana Moll, (Catalunya) artista i investigadora, explora la manera com les narratives tecnocapitalistes afecten a l’alfabetització de les màquines, els humans i els ecosistemes. Al Decidim Fest parlarà sobre les seves últimes investigacions on explora l’impacte de la tecnologia en el canvi climàtic i la biodiversitat.

  3. Anasuya Sengupta, (Índia / Regne Unit), amb més de 20 anys a l’esquena treballant per amplificar les veus marginades en els mons virtual i físic amb Whose Knowledge?, una campanya mundial multilingüe que busca centrar el coneixement de les comunitats marginades en línia. Una experta en Decolonialisme digital.

  4. Paola Ricaurte (Mèxic), professora investigadora associada del Departament de Mitjans i Cultura Digital del Tecnològic de Monterrey i investigadora associada del Berkman Klein Center for Internet & Society de la Universitat de Harvard, treballa en diferents projectes per promoure la reflexió sobre el colonialisme de dades des del sud global. Abordarà l’extractivisme de dades i la violència que comporta.

  5. Ernesto Oroza (Cuba / França), aquest artista cubà resident a França s’ha interessat per les arquitectures de la necessitat, la desobediència tecnològica i altres temes que vinculen disseny i societat en temps de crisi econòmica i política. La seva investigació sobre com l’escassetat viscuda a Cuba durant l’anomenat “període especial” la va convertir en una illa de hackers, és una sorprenent fotografia del que passa en una societat davant el col·lapse material.

  6. Joan Donovan (EUA), lidera el camp dels estudis sobre Internet i tecnologia, l’extremisme en línia, la manipulació dels mitjans de comunicació i les campanyes de desinformació. Al Decidim Fest, farà una ponència sobre la salut d’Internet i la importància de les infraestructures digitals lliures i democràtiques.

  7. McKenzie Wark (Austràlia / EUA),  escriptora i acadèmica australiana. ha estudiat àmpliament la teoria dels mitjans de comunicació, la teoria crítica, els nous mitjans i la Internacional Situacionista. És autora d’una dotzena de llibres traduïts a una dotzena d’idiomes. Els dos unics en castellà són “El Manifiesto Hacker” i “El capital ha muerto” (Holobionte). Imparteix estudis de mitjans de comunicació a la New School de Nova York. Al Decidim Fest abordarà les qüestions clau de la situació actual entre societat i tecnologia i les vies d’acció política per sortir d’aquesta situació.

  8. Oliver Escobar (Espanya / Regne Unit), escriptor i professor de Ciències Polítiques de la Universitat d’Edimburg, on també dirigeix ​​l’Àrea d’Innovació Democràtica de l’Edinburgh Futures Institute i és Codirector de CRITIQUE (Centre for Ethics and Critical Thought). Ha dirigit diversos programes d’investigació, incloent-hi els projectes What Works Scotland (reforma de l’administració, governança democràtica i serveis públics), Smart Urban Intermediaries (política urbana, innovació social i ciutats intel·ligents) i Distant Voices (re / integració i justícia social). El seu treball se centra en la nova governança, la participació ciutadana i la innovació democràtica. Al Decidim Fest abordarà la Justícia Climàtica i aportarà la seva experiència en l’Assemblea Escocesa del Clima, un procès particularment exemplar que, a més, s’ha recolzat en les tecnologies digitals.

El format híbrid d’enguany consistirà en sessions presencials al Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica de Barcelona, ​​i sessions online en què les ponents es connectaran des dels seus respectius llocs del món per respondre les preguntes del públic. Prèviament, hauran gravat un vídeo de la seva ponència que estarà disponible per a visualitzar una setmana abans del festival.

Aviat donarem a conèixer la resta de ponents i les seleccionades de la convocatòria, així que seguiu atentes a aquest espai per a més informació meta.decidim.org!

El Decidim Fest és gratuït i obert a tothom. Una vegada que s’anunciï el programa complet, obrirem la inscripció.

More information