Prova pilot de turisme immersiu 5G al passeig de Gràcia

Prova pilot de turisme immersiu 5G al passeig de Gràcia

Smart City. El passeig de Gràcia de Barcelona ha estat l’escenari de la primera prova pilot de turisme immersiu amb tecnologia 5G, en el marc de l’Smart City Expo World Congress.

El passeig de Gràcia de Barcelona ha estat l’escenari de la primera prova pilot de turisme immersiu amb tecnologia 5G, en el marc de l’Smart City Expo World Congress. Els visitants han pogut descobrir l’interior de monuments, botigues i entitats, han pogut veure continguts relacionats o comprar virtualment gràcies a unes ulleres de realitat mixta connectades mitjançant 5G.

El passeig de Gràcia de Barcelona s’ha convertit en un espai dotat amb 5G on els visitants han tingut l’oportunitat de viure una experiència immersiva amb realitat mixta. El 18 de novembre, i gràcies a unes ulleres de realitat virtual i augmentada, els usuaris i usuàries han pogut visualitzar informació superposada a les imatges reals, interactuar-hi i accedir així a més informació o adquirir productes.

El recorregut del projecte pilot ha inclòs punts emblemàtics del passeig de Gràcia (la Pedrera, la Casa Batlló…), hotels, botigues i entitats. En cadascun d’aquests punts han pogut accedir des de les ulleres a informació d’interès, com ara vídeos, visites virtuals o catàlegs de productes, entre altres continguts.

 

5G Interactive City

Aquesta experiència forma part del projecte 5G Interactive City, i ha estat impulsada per 5G Barcelona en el marc de la celebració de l’Smart City Expo World Congress.

El pilot desenvolupat és un primer pas per adaptar les experiències turístiques a la nova realitat digital i als nous dispositius tecnològics, que augmentaran exponencialment les possibilitats d’oferta de contingut virtual i immersiu tant per als turistes com per a la ciutadania.

Gràcies a la superbanda ampla associada al 5G, es podran descarregar grans quantitats d’informació a gran velocitat i interactuar-hi de manera virtual i en temps real per la baixa latència de la tecnologia.

Entorn innovador i obert

5G Barcelona és una iniciativa publicoprivada que treballa per situar Barcelona i Catalunya com un entorn innovador i obert per a la validació i l’adopció de tecnologies i aplicacions 5G en un entorn de vida real. La iniciativa està impulsada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Mobile World Capital Barcelona, l’i2CAT, el CTTC, Atos i la UPC.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital