Prova pilot per permetre la signatura electrònica en iniciatives ciutadanes

Prova pilot per permetre la signatura electrònica en iniciatives ciutadanes

Participació. Aquest progrés permetrà que les persones que hi donin suport puguin signar a través de la plataforma Decidim Barcelona.

Es posa a prova a la ciutat una nova tecnologia per permetre que els promotors d’iniciatives ciutadanes puguin recollir signatures per via electrònica a través de la plataforma digital Decidim Barcelona. En la fase inicial es podran signar de forma digital les iniciatives ciutadanes que proposin incloure un punt a l’ordre del dia dels consells plenaris dels districtes i del consell plenari municipal.

D’aquesta manera s’obre un nou canal per a que la ciutadania pugui donar suport a les diferents iniciatives, que se suma a la possibilitat de recollir les signatures de forma presencial.

Una vegada s’hagi superat la prova pilot, aquesta tecnologia es podrà ampliar a tots els tipus d’iniciatives ciutadanes que es poden impulsar a Barcelona segons el Reglament de participació ciutadana de la ciutat.

Com signar digitalment al web Decidim Barcelona

Per donar suport de manera digital a les iniciatives ciutadanes cal registrar-se al web Decidim Barcelona, mitjançant un usuari i una contrasenya.

Com a primer pas per a la verificació, s’hi afegeix un número de telèfon mòbil que servirà per poder rebre un codi de confirmació en forma de SMS, necessari per poder firmar i desar les dades. Un cop s’hagi introduït el codi de confirmació, es procedeix al procés de verificació que es fa contra el padró i requereix introduir diversos camps: el NIF, el NIE o el passaport, el codi postal i la data de naixement.

Un cop el ciutadà o la ciutadana s’hagi autenticat al web i s’hagi validat contra el padró, ja pot signar la iniciativa ciutadana. Per formalitzar la signatura només ha d’introduir el codi de verificació que hagi rebut al mòbil, que és únic per a cada iniciativa, i proporcionar novament les seves dades personals.

La plataforma Decidim, en auge constant

Actualment ja són més d’un centenar les ciutats, institucions i entitats que utilitzen la plataforma Decidim adaptada a les pròpies necessitats, tant a Catalunya, com a l’Estat espanyol i arreu del món.

L’ús expansiu de Decidim, de naturalesa absolutament oberta i de programari lliure, també permet evolucionar, adaptar i millorar constantment la plataforma,i aquests factors ajuden a garantir la qualitat democràtica dels processos participatius.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital