S’incrementen en un 85% les persones participants dels cursos online de Barcelona Activa

Barcelona Activa ha incrementat l’oferta de formació online durant els mesos d’estiu arran de la creixent demanda per part de professionals i empreses. Durant el mes de juliol la participació ha pujat fins a les 56.000 inscripcions, un 43% més que en el mateix període de l’any passat. Un dels motius d’aquest augment de participants és l’adaptació dels cursos presencials a l’entorn online, fent possible l’accés d’usuaris i usuàries durant la situació d’excepcionalitat generada per la crisi de la COVID-19. Aquest fet posa de relleu que l’opció virtual està consolidada i en expansió, i alhora destaca el paper central de la tecnologia en el sector formatiu.

..
18/08/2020 - 10:09 h - Comerç i mercats Marc Amat Vilà

El nombre de persones inscrites en formacions tecnològiques s’ha incrementat des de l’inici de la pandèmia en un 85%. El perfil d’aquestes persones és: la majoria són dones, un 64%, un 39% són persones treballadores autònomes, el 71% amb estudis universitaris, i el 65% entre 30 i 54 anys.

Les empreses tecnològiques són les que han generat més ocupació i han patit menys destrucció de llocs de treball. Per aquest motiu, l’aposta de Barcelona Activa és potenciar programes i polítiques públiques que fomentin el talent digital i reorientar professionals que provenen d’altres sectors cap al sector TIC.

Formació tecnològica bàsica, especialitzada i orientació laboral pràctica

La formació de Barcelona Activa és gratuïta i oberta, a disposició de tota la ciutadania i dirigida a tota persona que vulgui trobar una nova feina o millorar el seu perfil professional. S’estructura a través del Cibernàrium i de Barcelona Treball, que ofereixen diferents tipus d’experiències formatives en funció de l’objectiu de la persona usuària.

D’una banda, el Cibernàrium, servei municipal de divulgació i capacitació tecnològica, fomenta el talent digital i posa a l’abast de tota la ciutadania activitats formatives de diversos nivells (inicial, especialitzat i avançat) per la millora de les competències digitals. L’oferta habitual és de prop de 100 activitats setmanals, la gran majoria de curta durada (entre 3 i 16 hores).

Durant  aquests mesos d’estiu ha engegat dues iniciatives: e-StiuTIC amb formació adreçada a personal docent i famílies per dotar-los d’eines i recursos i acompanyar-los en la transformació digital de l’educació; i la Slash Fridays masterclasses amb experts en tendències tecnològiques.

El Cibernàrium compta amb experts de renom com Genís Roca, Karme Peiró, Simona Levi, Esther Paniagua, entre d’altres formadors amb una dilatada experiència en àmbits tecnològics i digitals.

D’altra banda, Barcelona Treball ha programat durant tot l’agost 55 activitats, que es desenvolupen mitjançant l’Aula Virtual, destinades a millorar les competències professionals i aprendre a utilitzar de manera eficient les eines de recerca de feina. A aquesta oferta, cal sumar els 25 cursos que s’ofereixen en format MOOC, per accedir als continguts quan i des d’on la persona vulgui, que han augmentat enguany la seva participació en un 400%.