Torna el concurs sobre dades i ciutadania World Data Viz Challenge Barcelona-Kobe

Torna el concurs sobre dades i ciutadania World Data Viz Challenge Barcelona-Kobe

Open Data. El World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe està organitzat pels ajuntaments d’ambdues ciutats, i en aquesta segona edició posa l’èmfasi en les ciutats i l’emergència climàtica.

Ja està en marxa el World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe, la segona edició del concurs sobre dades i ciutadania que organitzen els ajuntaments d’ambdues ciutats. Després de l’èxit de la primera edició, que va tenir lloc l’any passat per celebrar el 25è aniversari de l’agermanament de Barcelona i Kobe (Japó), enguany el concurs posa l’èmfasi en les ciutats i l’emergència climàtica.

L’objectiu del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe és que la ciutadania aporti idees sobre com millorar aspectes de la ciutat mitjançant l’anàlisi de dades i creant-ne una visualització, que pot ser una infografia, un gràfic, un mapa interactiu o bé prendre altres formats de presentació. Els treballs finalistes es presentaran a Barcelona.

El repte, organitzat en paral·lel a Barcelona i a Kobe, està impulsat per Open Data BCN, el servei de dades obertes de l’Ajuntament Barcelona, que al seu portal disposa de més de 430 conjunts de dades o datasets, classificats en cinc grans temes: ciutat i serveis, territori, població, administració i economia i empresa.

Tot i que es pot treballar qualsevol tema relacionat amb la ciutat de Barcelona, aquest any es posa l’èmfasi en les ciutats i l’emergència climàtica, segons el criteri dels participants. D’aquesta manera el concurs s’alinea amb el pla Clima, que integra totes les línies de treball de l’Ajuntament de Barcelona al voltant del repte del canvi climàtic.

Entre tots els projectes presentats, un jurat format per especialistes en anàlisi i aplicacions de dades seleccionarà els sis finalistes de Barcelona. Paral·lelament, a Kobe també se seleccionaran sis finalistes, que viatjaran a Barcelona per exposar les dataviz conjuntament durant l’Smart City Expo World Congress, que tindrà lloc a Barcelona del 19 al 21 de novembre de 2019.

El període d’admissió dels treballs serà del 16 de setembre al 31 d’octubre de 2019.

No cal inscripció prèvia. La participació quedarà acreditada mitjançant la presentació del formulari de participació, que s’habilitarà la setmana del 16 de setembre, amb els requisits especificats a les condicions de participació.

En trobareu més informació aquí.

 

Els treballs finalistes de la primera edició

La primera convocatòria del concurs es va tancar amb èxit tant pel que fa a la participació com a la qualitat dels projectes presentats. Entre els finalistes de Barcelona de la primera edició figuren treballs sobre la migració interna a la ciutat, la realitat social de la línia 2 del metro, les peticions ciutadanes gestionades per l’Ajuntament durant el primer semestre del 2018 o un mapa de serveis bàsics i gratuïts per a persones amb risc d’exclusió social.

Entre els finalistes de Kobe destaquen projectes sobre la navegació assistida per a la localització i evacuació en cas de desastres, el desenvolupament de tecnologia d’estalvi de CO2 mitjançant el control de l’aire condicionat, el valor de l’espai públic o la visualització de dades de flux de vianants. Podeu trobar més informació sobre els treballs finalistes aquí.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital