Vincles BCN formarà més de dues mil persones grans en l’ús de dispositius mòbils

Vincles BCN formarà més de dues mil persones grans en l’ús de dispositius mòbils

INCLUSIÓ SOCIAL DIGITAL. Fins al desembre del 2018 s’impartiran 150 tallers sobre l’ús i el funcionament de l’aplicació mòbil Vincles BCN, un projecte impulsat per l’Ajuntament per combatre la soledat i l’aïllament de les persones grans.

Fins al desembre del 2018 s’impartiran 150 tallers sobre l’ús i el funcionament de l’aplicació mòbil Vincles BCN, un projecte impulsat per l’Ajuntament per combatre la soledat i l’aïllament de les persones grans.

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat la fase de formació de més de dues mil persones grans en l’ús de dispositius mòbils, dins del marc del projecte Vincles BCN. La formació és possible gràcies a la col·laboració amb Secotbcn i la Fundació Vodafone España.

Vincles BCN funciona a partir d’una aplicació mòbil, disponible tant per al sistema operatiu Android com per al sistema iOS, que permet a les persones grans estar en contacte amb els seu entorn i crear una nova xarxa de relacions socials amb altres persones del seu mateix perfil.

Un equip de dinamitzadors s’encarrega de fomentar que les persones no s’aïllin a casa seva i mantinguin una vida activa en funció dels seus interessos. Des de l’inici del 2017, l’Ajuntament està portant a terme la prova pilot entre veïns i veïnes de tots els barris dels districtes de l’Eixample i Sant Martí.

Els tallers de formació es van començar el novembre del 2017, i fins al desembre del 2018 s’impartiran 150 tallers, en 4 sessions d’una hora i mitja cadascuna, sobre l’ús d’aquesta aplicació, dissenyada per reforçar les relacions socials de les persones grans que se senten soles i millorar-ne el benestar mitjançant les noves tecnologies. El projecte s’ha iniciat amb 400 persones dels districtes de l’Eixample i Sant Martí, i en aquesta primera fase s’ha adreçat a les persones grans identificades com les més vulnerables.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital