Vincles per evitar la solitud

Vincles per evitar la solitud

Gent gran. El programa Vincles vol disminuir la solitud emocional i social de la gent gran de la ciutat a través de les noves tecnologies.

En marxa el programa Vincles, una eina per disminuir la solitud emocional i social de la gent gran de la ciutat. L’objectiu és enfortir les relacions personals de les persones grans i, a la vegada, crear nous grups de persones majors de 65 anys que participin en la vida comunitària del seu entorn. La prova pilot està en funcionament des d’aquest gener, i la previsió és arribar a les 1.750 persones ateses a finals del 2017.

El programa, que gira entorn de l’ús de les noves tecnologies, s’estructura a través d’una aplicació amb la qual els usuaris podran mantenir teleconferències, rebre missatges que els siguin d’interès o accedir a informació del seu entorn. Les persones disposaran de dues xarxes diferents: la de les persones de la seva confiança i la que es crea a partir del programa Vincles, que estarà formada fonamentalment per altres persones grans i un dinamitzador del grup, responsable de fomentar que els usuaris participin en les activitats de la seva comunitat i del seu entorn.

El programa Vincles va guanyar el primer premi del Mayors Challenge Europa 2014, que atorga Bloomberg Philanthropies. Al llarg del darrer any el consistori ha treballat en el model informàtic per aconseguir la màxima facilitat d’ús de l’aplicació, de manera que les persones grans puguin fer-la servir de manera autònoma. Els usuaris del projecte disposen d’una tauleta tàctil, que pot ser pròpia o facilitada per l’Ajuntament, depenent de la renda i la situació de vulnerabilitat.

Més informació

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital