Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Vine a l'edició 2020 de Technovation Girls a Can Fabra

Vine a l'edició 2020 de Technovation Girls a Can Fabra

La presentació del projecte, que uneix emprenedoria i tecnologia, serà dissabte 11 de gener a les 11 h a l'Auditori de la biblioteca.

La presentació del projecte, que uneix emprenedoria i tecnologia, serà dissabte 11 de gener a les 11 h a l'Auditori de la biblioteca.

La biblioteca participa des de fa 3 anys en el projecte Technovation Girls. Es tracta d’un programa de prestigi internacional que uneix emprenedoria i tecnologia i pensem que val la pena que el conegui el màxim de famílies possibles, per això us agrairíem que ens ajudeu a difondre-ho a traves de les vostres xarxes socials.

Technovation Girls és una iniciativa global creada el 2009 amb l’objectiu d’incrementar la participació femenina en l’àmbit tecnològic. Aquest projecte està promogut a Catalunya per Espiral, Educació i Tecnologia i TechnovationCAT. Es tracta d’un concurs que repta les participants, noies d’entre 10 i 18 anys, a desenvolupar un projecte d’emprenedoria el resultat del qual ha de ser una app que faci front a un problema social que elles mateixes han d’identificar. Els projectes, ideats pels equips amb l’ajuda de mentores, competeixen en un concurs en línia a nivell internacional, tot i que hi ha una fase regional prèvia amb premis atractius per a les participants. Els equips més ben classificats a nivell mundial aniran a Silicon Valley (San Francisco) per defensar el seu projecte davant d’un jurat de prestigi. Finalment, els equips que destaquen d’entre els millor classificats reben finançament per poder comercialitzar la seva aplicació.

A l’edició  2019 van participar unes 250 noies a tot Catalunya, de les quals una trentena ho van fer a la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. L’experiència és molt enriquidora per a totes les participants, a més  3 dels equips participants a la biblioteca van ser entre els 10 que van guanyar la final regional catalana.

El programa es desenvolupa entre gener i abril i la dedicació requerida és d’unes dues hores a la setmana. La inscripció ja està oberta, les noies interessades nomes han d’enviar un correu electrònic amb el nom i els cognoms o trucar a la biblioteca.

La sessió de presentació és el dissabte 11 de gener a les 11 a l’auditori de la biblioteca i està oberta a qualsevol entitat o persona interessada en conèixer més a fons el projecte.

A l’edició d’enguany participen  també altres biblioteques de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital