Apps progressives

Descripció / Objectius

Una aposta pels estàndards oberts i les tecnologies multiplataforma.

Coincidint amb el Mobile World Congress 2017, l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa la seva primera web app progressiva per divulgar els punts d’interès de la ciutat, publicada amb llicència lliure.

Aquesta web app forma part de la nova estratègia de comunicació digital en canals mòbils de l’Ajuntament, inclosa al Pla Barcelona Ciutat Digital. És una aposta pels estàndards oberts, el programari lliure i l’ús de tecnologies multiplataforma.

Les web apps progressives segueixen l’exemple dels mitjans més innovadors en periodisme digital.

Són aplicacions que aprofiten les característiques més avançades dels navegadors web actuals. Doten l’usuari d’una experiència pràcticament idèntica a la d’una aplicació nativa del mòbil o ordinador que fa servir.

Es caracterizen per adaptar-se a navegadors, pantalles i dispositius diferents. Aquestes apps permeten establir connexions segures per enviar i recuperar dades, i enllaçar continguts concrets com si es tractés de webs convencionals.

 

Notícies

Fomentem la formació i la recerca en l’àmbit de les ciutats intel·ligents

dv., 06/07/2018 - 11:12h

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’IMI, i la Salle Campus Barcelona - Universitat Ramon Llull s’alien per fomentar la formació i recerca en l’àmbit de la tecnologia aplicada a la gestió urbana i la qualitat de vida dels ciutadans.

Barcelona guanya pes a les xarxes socials

ds., 12/05/2018 - 10:25h

Enquesta. L'atemptat de la Rambla i el context polític van fer créixer el nombre de mencions de la ciutat en les xarxes socials fins als 5,3 milions, un 63,4% més que l'any anterior.

Una administració transparent, ètica i que rendeix comptes

dv., 11/05/2018 - 17:15h

Ajuntament. Memòria dels anys 2016 i 2017 de l'Oficina per la Transparència i les Bones Pràctiques.

Nova plataforma electrònica intermunicipal de contractació pública

dg., 22/04/2018 - 10:39h

Contractació. Es tracta d’un sistema conjunt amb els ajuntaments de Girona, Gavà, Granollers, Terrassa, Mataró i Premià de Mar.

Agenda

Sense resultats