Programari lliure

Descripció / Objectius

Tecnologies de codi obert per assolir la sobirania tecnològica.

El bon govern es fonamenta en la transparència i la rendició de comptes, també pel que fa a la tecnologia. Per tenir una democràcia plena hem de tenir control sobre els aspectes digitals de les nostres vides.

Conscient d’això, l’Ajuntament de Barcelona aposta per l’ús de tecnologies de codi obert  amb l’objectiu d’assolir una plena sobirania tecnològica.

Aquesta opció dona la possibilitat d’auditar a fons (i de manera pública) el que fan els aparells i el programari amb els quals treballa dia a dia el Consistori, d’ampliar-ne les funcionalitats i de poder comptar amb qualsevol comunitat local interessada a fer-hi millores.

L’Ajuntament vol publicar aquest programari en repositoris públics amb llicències permissives perquè terceres persones en puguin fer ús, ampliar-lo i reutilitzar-lo, tant si són altres administracions públiques com particulars o empreses.

La política de codi obert permetrà estalviar diners a la ciutadania en evitar el pagament de llicències propietàries i millorarà la seguretat dels sistemes.

Altres beneficis són la reducció de les dependències amb els proveïdors externs i la diversificació de la contractació.

També ajudarà a crear xarxa amb altres administracions per compartir tecnologia.

Notícies

Fomentem la formació i la recerca en l’àmbit de les ciutats intel·ligents

dv., 06/07/2018 - 11:12h

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’IMI, i la Salle Campus Barcelona - Universitat Ramon Llull s’alien per fomentar la formació i recerca en l’àmbit de la tecnologia aplicada a la gestió urbana i la qualitat de vida dels ciutadans.

Barcelona guanya pes a les xarxes socials

ds., 12/05/2018 - 10:25h

Enquesta. L'atemptat de la Rambla i el context polític van fer créixer el nombre de mencions de la ciutat en les xarxes socials fins als 5,3 milions, un 63,4% més que l'any anterior.

Una administració transparent, ètica i que rendeix comptes

dv., 11/05/2018 - 17:15h

Ajuntament. Memòria dels anys 2016 i 2017 de l'Oficina per la Transparència i les Bones Pràctiques.

Nova plataforma electrònica intermunicipal de contractació pública

dg., 22/04/2018 - 10:39h

Contractació. Es tracta d’un sistema conjunt amb els ajuntaments de Girona, Gavà, Granollers, Terrassa, Mataró i Premià de Mar.

Agenda

Sense resultats