CityOS

Descripció / Objectius

Utilitzar les dades per oferir serveis millors i optimitzar els processos interns.

 

 

L’Ajuntament impulsa una infraestructura basada en la tecnologia big data de codi obert que serveixi de finestra única d’accés i de gestió de dades internes, el que es coneix com un data lake o “llac de dades”: City OS.

Aquesta infraestructura permet una millor governança de les dades, tenir controls de qualitat, privacitat i seguretat més efectius i, sobretot, dotar l’Ajuntament d’una visió global en aquest àmbit. A més, també es dota l’Ajuntament d’una estructura on les decisions de ciutat es prenen sobre la base de decisions informades (data driven).

City OS treballa tant amb les dades internes de l’Ajuntament (adjudicació de contractes, subvencions, projectes del Pla d’acció municipal, districtes, etc.) com amb les d’agències externes amb informació sobre la ciutat que són responsabilitat municipal, tot i que el consistori no les gestioni directament (transport, energia, medi ambient, etc.).

Notícies

MWC, Mobile World Congress, Barcelona, 2019, Smart City

Barcelona es referma com a seu del Mobile World Congress

dc., 15/04/2020 - 20:54

Smart City. Acord per prorrogar el MWC Barcelona fins a l’any 2024 i per començar a preparar-ne la propera edició.

El servei Vincles incorpora un canal de salut per informar sobre la Covid-19

dl., 23/03/2020 - 13:04

Covid-19. Personal mèdic i d’infermeria respondrà les consultes de les 2.400 persones usuàries d’aquesta aplicació per a persones grans que viuen soles.

Dues iniciatives per reduir l’impacte de la cancel·lació del MWC Barcelona 2020

dv., 14/02/2020 - 18:40

Ajuntament. Conjuntament amb els principals agents econòmics de la ciutat, s’impulsa la Barcelona Opportunity Week, que s’afegeix a la iniciativa creada pel sector dels emprenedors de la ciutat, la Barcelona Tech Spirit, que forma...

Josep Bohigas - Director de l'Ecologia Urbana de Barcelona, Director de BCN Regional, Agència de desenvolupament de Barcelona

Barcelona es posiciona com a referent en Smart City al Japó

dv., 07/02/2020 - 14:11

Barcelona ha estat la ciutat convidada a la jornada “Japan-Barcelona Smart City Forum” a Tòquio, organitzada per l’Smart City Institute Japan i Nikkei, el diari financer més important del Japó.

Agenda

Sense resultats

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital