Internet 4all

Descripció / Objectius

Reduir la bretxa digital entre els barris i garantir l’accés a les noves tecnologies.

A Barcelona hi ha una bretxa digital significativa entre els barris, especialment depenent del nivell dels ingressos. L’Ajuntament té projectes per reduir-la i vol assegurar que l’accés als serveis i les solucions d’internet i a les tecnologies emergents sigui eficaç i equilibrat a tot el territori.

La bretxa digital empitjora quan es combina amb factors com l’ocupació i el nivell d’educació.  Per exemple, el 84% dels ciutadans i les ciutadanes de Barcelona té banda ampla a casa, mentre que hi ha fins a 34 punts de diferència entre els districtes pel que fa a la connexió a internet a casa.

L’Ajuntament treballa amb organitzacions del tercer sector per reduir aquesta bretxa amb programes d’inclusió digital i projectes específics adreçats als grups més vulnerables. Un dels objectius que es vol aconseguir és que ningú a la ciutat romangui sense connectivitat a causa de la manca de recursos.

Per combatre i reduir aquestes desigualtats es fan actuacions que van des de la millora de les infraestructures municipals, com ara la xarxa corporativa i la xarxa Wi-Fi ciutadana, fins a la celebració de tallers educatius i divulgatius als barris més desfavorits de la ciutat.

Notícies

Set iniciatives locals per a una ciutat proactiva

ds., 31/10/2020 - 10:18

Smart City. Els projectes guanyadors de la convocatòria d’ajuts a la innovació urbana rebran 500.000 euros.

Columna Multifunció - Institut Municipal d'informàtica

Barcelona participa en la definició del model de desplegament del 5G

dl., 26/10/2020 - 09:44

S’ha volgut desenvolupar el concepte d’operador neutre des d’una perspectiva de ciutat i contribuir en eliminar la fractura digital actual.

C-Mobile Projecte Europeu, Mobilitat i IMI de l'Ajuntament de Barcelona

El projecte europeu C-MobILE desplega un pilot de serveis d'ajuda a la mobilitat a Barcelona i la seva àrea metropolitana

dt., 22/09/2020 - 17:17

El consorci liderat per Applus + IDIADA, el RACC i la Direcció de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, amb el suport de l'IMI, ha presentat avui el pilot de serveis d'ajuda a la mobilitat, l'app C-Mobile Barcelona.

servei de bus adaptat a persones amb discapacitat

Nou assistent virtual a les parades de bus per fer-les més accessibles

dj., 17/09/2020 - 09:14

Mobilitat i transports. També continua el desplegament del sistema NaviLens d’etiquetes intel·ligents a tota la xarxa de transport públic.

Agenda

Congrés "Smart Mobility Congress"

Quan:
Del 16/11/2021 al 18/11/2021
On:
Fira Barcelona - Recinte Gran Via
Av Joan Carles I 64 (Hospitalet llobregat)
902233200
Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital