Internet 4all

Descripció / Objectius

Reduir la bretxa digital entre els barris i garantir l’accés a les noves tecnologies.

A Barcelona hi ha una bretxa digital significativa entre els barris, especialment depenent del nivell dels ingressos. L’Ajuntament té projectes per reduir-la i vol assegurar que l’accés als serveis i les solucions d’internet i a les tecnologies emergents sigui eficaç i equilibrat a tot el territori.

La bretxa digital empitjora quan es combina amb factors com l’ocupació i el nivell d’educació.  Per exemple, el 84% dels ciutadans i les ciutadanes de Barcelona té banda ampla a casa, mentre que hi ha fins a 34 punts de diferència entre els districtes pel que fa a la connexió a internet a casa.

L’Ajuntament treballa amb organitzacions del tercer sector per reduir aquesta bretxa amb programes d’inclusió digital i projectes específics adreçats als grups més vulnerables. Un dels objectius que es vol aconseguir és que ningú a la ciutat romangui sense connectivitat a causa de la manca de recursos.

Per combatre i reduir aquestes desigualtats es fan actuacions que van des de la millora de les infraestructures municipals, com ara la xarxa corporativa i la xarxa Wi-Fi ciutadana, fins a la celebració de tallers educatius i divulgatius als barris més desfavorits de la ciutat.

Notícies

Sistemes d’autoconsum per edificis intel·ligents a Barcelona

dc., 10/06/2020 - 13:31

La mesura s’emmarca dins del projecte europeu GrowSmarter, un dels projectes “far” en Smart Cities, finançat pel programa d’innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea

Platja Barcelona

Barcelona inicia la temporada de bany a les platges amb mesures de control d’aforament

dl., 08/06/2020 - 17:45

S’implementa de forma progressiva un sistema de control d’afluència a les platges de la ciutat que preveu restringir l’accés en cas que la concentració de persones no permeti garantir la distància de seguretat.

Laia Bonet a #BeyondTheOutBreak

Barcelona intercanvia amb altres governs locals experiències i visions sobre habitatge i sobre tecnologies digitals en el context de crisi sanitària

dv., 17/04/2020 - 11:23

La tinenta d'Alcaldia Laia Bonet ha participat en tres trobades virtuals organitzades per ONU-Habitat, CGLU i Metropolis amb l’objectiu de compartir reptes i solucions i de plantejar la recuperació després de la crisi de la COVID-19

MWC, Mobile World Congress, Barcelona, 2019, Smart City

Barcelona es referma com a seu del Mobile World Congress

dc., 15/04/2020 - 20:54

Smart City. Acord per prorrogar el MWC Barcelona fins a l’any 2024 i per començar a preparar-ne la propera edició.

Agenda

Sense resultats

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital