KIC Urban Mobility

Descripció / Objectius

Innovació tecnològica per abordar el repte de la mobilitat urbana.

La mobilitat urbana és un dels reptes prioritaris de tots els governs, si no el més important. Està en joc la qualitat de vida de la ciutadania, la convivència i el benestar. Per trobar la resposta de manera col·lectiva, Barcelona és -des de finals del 2018- part de la Knowledge and Innovation Communities (KIC - Comunitats del Coneixement i la Innovació) en mobilitat urbana amb una inversió de 400 milions d’euros per part d’Europa.

Per portar a terme aquest macroprojecte s’ha creat el consorci MOBILus, format per 48 ciutats de 15 països, 12 empreses i 18 universitats -com la Politècnica de Catalunya i Seat-. Entre tots els socis s’han proposat repensar com invertir de manera més eficient els recursos públics en matèria de mobilitat.

La seu de MOBILus és Ca l’Alier, al districte de Sant Martí. Les superilles, la reconfiguració de la xarxa de bus, l’increment de la infraestructura ciclista a la ciutat, la regulació dels vehicles de mobilitat personal en l’àmbit internacional, la gestió dels vehicles de càrrega i descàrrega, o els treballs per establir una normativa sobre la mobilitat compartida (sharing) van sumar punts cap al lideratge de Barcelona en aquest consorci europeu i d’innovació tecnològica.

Notícies

Els drons, eina de millora en els controls d’aforament de platges i concentracions de persones

dg., 20/11/2022 - 15:35

smart city. L’ús d’aquesta tecnologia ofereix totes les garanties legals pel que fa a la protecció de dades de caràcter personal

La planta fotovoltaica d’autoconsum en coberta més gran de la Península, a Mercabarna

dl., 10/10/2022 - 08:56

Medi ambient. La inversió público-privada permetrà la instal·lació de plaques en uns 360.000 m2 i una potència de 18MWP.

Arriba l'11a edició de l’Expoelectric

dj., 06/10/2022 - 14:23

L'esdeveniment més important de vehicles elèctrics i energies renovables del sud d'Europa, se celebra els dies 15 i 16 d’octubre al passeig de Lluís Companys.

Es posa en marxa el Barcelona Innova Lab

dl., 03/10/2022 - 12:02

Innovació. Nova finestreta única per donar suport i facilitar la realització de proves pilot a la ciutat.

Agenda

Sense resultats

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital