Sentilo

Descripció / Objectius

La xarxa de sensors de Barcelona s’obrirà a l’experimentació pública.

Es pot captar l’estat de la ciutat en temps real? Es pot saber com respira, com es mou, com pateix, o com es fa gran? Si la resposta a totes aquestes preguntes fos afirmativa, caldrien molts ulls per relatar el que passa cada minut en qualsevol cantonada de Barcelona.

Impossible, oi? Però… i si aquesta informació la donessin milers de sensors? És justament el que fa el programari de codi obert Sentilo (terme que significa ‘sensor’ en esperanto), premi Open Awards 2016 com a plataforma més innovadora amb programari lliure.

L’avantatge que sigui de programari lliure (publicat en un repositori) és que qualsevol ciutat del món pot adaptar-lo i fer el mateix que s’ha fet a Barcelona. Però també ho poden fer altres administracions o empreses que vulguin processar grans quantitats d’informació. Quan es diu que “Barcelona vol anar més enllà de la smart city” és precisament per aquesta mena de projectes, que comparteixen solucions i experiències.

Aquesta xarxa de sensors sap el flux de persones i de bicicletes que travessen les grans avingudes o artèries de la ciutat, a quants decibels sonen els carrers, la temperatura en cada barri i quina qualitat de l’aire es respira.

Notícies

“Barcelona des de casa”, el web d’informació, recursos i cures per fer front a la Covid-19

dj., 26/03/2020 - 19:03

Covid-19. L’espai digital aplega totes les mesures municipals engegades amb motiu de l’estat d’alarma.

MWC, Mobile World Congress, Barcelona, 2019, Smart City

Barcelona es referma com a seu del Mobile World Congress

dc., 15/04/2020 - 20:54

Smart City. Acord per prorrogar el MWC Barcelona fins a l’any 2024 i per començar a preparar-ne la propera edició.

El servei Vincles incorpora un canal de salut per informar sobre la Covid-19

dl., 23/03/2020 - 13:04

Covid-19. Personal mèdic i d’infermeria respondrà les consultes de les 2.400 persones usuàries d’aquesta aplicació per a persones grans que viuen soles.

Dues iniciatives per reduir l’impacte de la cancel·lació del MWC Barcelona 2020

dv., 14/02/2020 - 18:40

Ajuntament. Conjuntament amb els principals agents econòmics de la ciutat, s’impulsa la Barcelona Opportunity Week, que s’afegeix a la iniciativa creada pel sector dels emprenedors de la ciutat, la Barcelona Tech Spirit, que forma...

Agenda

Sense resultats

Subscriu-te al butlletí Subscriu-te al butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Ciutat Digital