Barcelona strengthens technological and solidarity economy ties with Montreal and New York

Barcelona strengthens technological and solidarity economy ties with Montreal and New York

Technological innovation and social economy. Pisarello is travelling to Montreal and New York to strengthen Barcelona’s position as a leader in technological innovation and the social economy.

The First Deputy Mayor, Gerardo Pisarello, is heading a trip to Montreal and New York along with a party representing five Catalan companies from the new technologies sector as they present their projects at the Smart City Expo in New York. Deals on the solidarity economy and the strengthening of business ties will be agreed with both cities and work will go into promoting new technologies applied to urban management.

El tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, viatja aquesta setmana a Montreal i Nova York acompanyat dels comissionats d’Economia Social i Solidària, Álvaro Porro, i de Promoció Econòmica, Lluís Gómez, amb els quals encapçala una comitiva formada per cinc empreses catalanes del sector de les noves tecnologies que es presentaran a l’Smart City Expo World Congress de Nova York.

L’objectiu del viatge és enfortir les relacions de Barcelona amb Nova York i Montreal en l’àmbit de l’economia social, impulsar les noves tecnologies aplicades a la gestió de les ciutats, abordar la crisi dels refugiats i cercar solucions a problemes conjunts com l’accés a l’habitatge.

Pisarello serà rebut per les dues alcaldies, amb qui establirà diferents acords en matèria d’economia solidària, i per mitjà de les quals treballarà per enfortir les relacions empresarials. A Montreal participarà en la inauguració de l’espai CITIES, d’intercanvi de ciutats i de teixit social per al desenvolupament de l’economia social, del qual Barcelona formarà part. I amb Nova York abordarà problemes urbans comuns, com la gentrificació i els seus efectes sobre l’habitatge.

Abans d’emprendre el viatge, Pisarello ha informat que la iniciativa pretén situar Barcelona “en el grup de ciutats capdavanteres en matèria d’innovació socioeconòmica, al costat d’altres com Montreal o Seül”, ciutats fundadores de CITIES, un espai d’intercanvi de ciutats i de teixit social per al desenvolupament de l’economia social que es troba a Montreal. L’alcaldessa d’aquesta ciutat, Valérie Plante, rebrà Pisarello dimarts, 8 de maig.

Dimecres, 9 de maig, Gerardo Pisarello es reunirà a Nova York amb la vicealcaldessa de la ciutat, Alicia Glen, amb qui conclourà els acords en matèria d’habitatge plantejats durant la visita que va realitzar fa un any a Nova York. Sobre la relació amb l’Ajuntament novaiorquès, Pisarello ha explicat: “Hem de ser socis estratègics en la lluita contra la gentrificació, la defensa dels drets digitals en la nova economia i l’impuls de la innovació.”

Dijous, 10 de maig, el tinent d’alcaldia acompanyarà cinc empreses barcelonines de l’àmbit de les noves tecnologies i la innovació social a presentar-se en la plataforma BCN Meets NYC, que s’organitza en l’Smart City Expo World Congress de Nova York. Aquesta activitat empresarial es duu a terme juntament amb la Generalitat de Catalunya.

Paral·lelament, i des de Barcelona Activa, s’acabaran de definir les línies de col·laboració entre Barcelona i Nova York en el terreny empresarial, ja que un dels eixos que s’han treballat durant l’últim any la generació de mecanismes per afavorir el contacte i l’intercanvi entre empreses emergents de les dues ciutats.

Fruit d’aquest treball, unes vint empreses emergents de la ciutat de Nova York van entrar en contacte amb empreses de Barcelona en el marc de l’Smart City Expo World Congress de Barcelona del 2017. També van tenir contacte amb l’Administració local i van poder conèixer diverses oportunitats de negoci a Barcelona.

The newsletter The newsletter

Subscribe to our newsletter to keep up to date with Barcelona Digital City's new developments