Tornar

Agenda

Conferència

Arquitectures de Ricardo Bofill

Informació

Dijous, 17 de juny de 2021
19:00
AUDITORI

Ricardo Bofill, reconegut arquitecte i urbanista català i president del Jurat dels Premis FAD d’Arquitectura Internacional d’enguany, oferirà una conferència organitzada per ARQUIN-FAD. Serà una bona ocasió per conèixer el seu punt de vista pel que fa a la creació arquitectònica i urbanística, i per a analitzar la seva visió sobre l’evolució del sector al llarg dels anys.

Bofill va impulsar l’any 1963 la creació del Taller d’Arquitectura, un grup format per professionals pluridisciplinaris amb l’objectiu de donar resposta a les problemàtiques arquitectòniques des de la mirada d’enginyers, urbanistes, sociòlegs, escriptors, directors de cinema i filòsofs. Durant molts anys aquest grup ha desenvolupat projectes de diferent naturalesa arreu del món, ja siguin equipaments culturals, terminals d’aeroports, instal·lacions esportives, edificis d’oficines o projectes urbanístics, entre d’altres.

Des de principis de la dècada dels 2000 la tasca principal del Taller d’Arquitectes es va reagrupar a la seva seu barcelonina, en una antiga fàbrica de ciment, per tal de seguir desenvolupant projectes internacionals des de l’escala urbana, contribuint a un nou urbanisme integrat. Bofill té la capacitat de fer un disseny exitós sent coneixedor del context i la realitat de les diferents ciutats, sumant el seu know-how amb l’experiència global.

L’arquitecte català ha conceptualitzat obres arquitectòniques tan reconegudes com són W Hotel Barcelona, 3900 Alto Road, Walden-7, la terminal 1 de l’Aeroport del Prat o la prolongació de La Castellana, a Madrid, entre d’altres.

Altres Esdeveniments

Exposició temporal

Perpetuum Mobile en el marc Any Miralles

Mostra inèdita sobre el treball d'Enric Miralles com a dissenyador. Mobiliari i objectes dissenyats per al seu propi ús i al llarg de la seva vida es...

Exposició temporal
Exposició permanent

Modernisme, cap a la cultura del disseny

L'exposició es fixa en el modernisme com a inici de la cultura del disseny, l'emmarca en el context europeu i en destaca els nexes i la...

Exposició permanent