Tornar

Agenda

Cicle de conferències

Cicle MIAS | Activitats paralel.les MIAS. The making of making (architecture)”

Informació

Dijous, 25 de novembre de 2021
De 18:00 fins 20:00
Disseny Hub Barcelona - SALA C
Ajuntament de Barcelona

La mostra, que porta per títol “MIAS. The making of making (architecture)” és el reconeixement nacional a l’obra d’un estudi d’arquitectura ja reconegut internacionalment pel Centre Pompidou de París, arran de la mostra monogràfica recentment clausurada. La mostra proposa un recorregut pel procés de disseny a través de set conceptes: Entre línies, Tot podria ocórrer, Espais onírics, Arxiu, Arquitectura per emportar-se, Raigs X i Superfícies esquinçades.  La mostra ha comptat amb la participació d’empreses innovadores en els sectors del vidre (Vidresif), el formigó GRC (Consolis-Tecnyconta), la impressió (Hewlett Packard) o la il·luminació (iGuzzini). Empreses que han format part del disseny experimental de diversos projectes de l’estudi, i que han fet possible la materialització d’aquesta exposició a través de productes i processos capdavanters en la seva branca.

Activitats paral·leles a l’exposició:

  • 25 de novembre, Sala C Disseny HUB, 18h: Debat “Arquitectura i Salut Mental” a càrrec de MIAS i la Comunitat Terapèutica del Maresme. 
  •  2 de desembre, COAC Barcelona 8ª planta, 18,30h: conferència “MIAS at DHUB” a càrrec de Josep Miàs.
  • 14 de desembre, Escola Sert, 12-14h: “Innovació i arquitectura” debat i presentació de les quatre empreses que produeixen l’exposició (Vidresif, HP, iGuzzini, Consolis-Tecnycont

Debat “Arquitectura i Salut Mental”

Arran del concepte d’Espais Onírics, que forma part de l’exposició “MIAS.The making of making (architecture)”, aquest debat pretén respondre a les següents preguntes: Com s'articula la bogeria de l'arquitecte amb el sofriment en forma de bogeria dels quals habiten les clíniques de salut mental? Com s'entrellacen les ètiques amb les estètiques, al voltant de la vida? Amb la col·laboració de psiquiatres, psicoanalistes, filòsofs i arquitectes, analitzarem l’evolució dels espais de salut mental. Aquells que han de permetre la complexitat de l'ésser humà i del seu sofriment, amb tot el que això significa de singularitat, de sentits, també d'ambigüitats, contradiccions, d'oposats.

Presenta: Josep Miàs  

  • Moderador i autor del text introductori: Guillem Homet: Psiquiatra y médico familia. Director médico de la Comunitat Terapéutica del Maresme. Director del Máster de Salut Mental Comunitaria de la Universitat de Barcelona.  
  • Xavier Esque: psicoanalista en Barcelona. A.M.E. de la Escuela Lacaniana de Psicoanálisis y de la Asociación Mundial de Psicoanálisis. A.E. (2003/06). Coordinador del Instituto del Campo Freudiano en España. Ha sido Presidente de la ELP (2006/08). Psicólogo especialista en Psicología Clínica. Supervisión clínica de los CSMA de Nou Barris, Calella y Masnou. Ha sido responsable clínico del Centro de Salud Mental "Nou Barris" de Barcelona (1990-2012). 
  • Jordi Marfà: Psiquiatre i psicoanalista. Treball a institució psiquiàtrica de 1980 a 1995. Coordinador de CSMA a Badalona des del 1995 fins al 2021. Experiència en treball clínic individual, grupal i Diàleg Obert
  •  Marina Povedano: Comisaria "The making of making (architecture)". Arquitecta, Graduada en Filosofía i M.Sc in Critical, Curatorial and Conceptual Practices in Architecture Columbia University New York. Comisaria de MIAS Architects.
  • Juli Capella: Estudià a l’ETSAB  i és un reconegut activista del disseny. Fou coordinador de la revista “ON” (1982-84) i, juntament amb Quim Larrea, fundà les revistes “De Diseño” (1984) i “ARDI”, a més d’ésser un dels impulsors de la Primavera del Disseny. També és autor de llibres com Diseño de arquitectos en los 80 (1987-88), Nuevo diseño español (1991), Arquitectura a Catalunya: l’era democràtica. 1977-1996 (1996), Diseño industrial en España (1998) i Arquitecturas diminutas (2000). Ha estat professor de les escoles de disseny Elisava i Eina, de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i de la Domus Academy de Milà.