Espais Permanents

Entorns del Disseny Hub

BRUUMRuum! és una instal.lació interactiva, creada per David Torrents i Maurici Giner d' Artec3 Studi que podreu gaudir de dilluns a diumenge en horari de tarda/nit.  Ideada com un diàleg entre el visitant i l'espai públic a través del soroll i la llum, BruumRuum converteix la plaça en una gran orella que escolta i reacciona a les paraules, generant un joc urbà que combina color i so per mitjà de 530 lluminàries escastades en el pla de terra, en una superfície de 3.300 m2., amb la que la gent s'atura, flama, somriu, canta, s'emociona i s'abraça. Les llums s'encenen, s'apaguen i canvien de colors i d'intensitat generant aquesta interacció entre els ciutadans i la plaça.

​D'acord al projecte de remodelació de la plaça de les Glòries, el Disseny Hub ha fet contribucions específiques ja des del mateix inici del projecte d'obres fins a la forma de l'edifici. L'amplada de la façana del cos del voladís és la mateixa que la del carrer Àvila, que  resol urbanísticament el final d'aquesta via, que la converteix en un accés per a vianants fins a la plaça. Ja un cop iniciades la segona fase, l'Ajuntament va promoure un servei gratuït de gandules, taules, cadires i para-sols, que encara segueix en funcionament. Un dels objectius de la iniciativa és oferir una alternativa per aprofitar l’espai alliberat per les obres d’urbanització provisional de la plaça, afavorir la inserció de col·lectius vulnerables i estudiar l’acceptació que tenen entre els ciutadans aquests tipus d’actuacions i valorar així la possibilitat de fer iniciatives similars en un futur.

El carrer que se situa entre el carrer d’Àlaba i els jardins d’Elisava ha passat a denominar-se carrer d’Irena Sendler en homenatge a les dones valentes. Recordem a aquesta infermera polonesa (Varsòvia, 1910 – 2008), coneguda també com l’Àngel del Gueto de Varsòvia i que durant l’ocupació nazi en la Segona Guerra Mundial va aconseguir treure del gueto jueu milers d’infants, salvant-los de l’Holocaust, a qui proveïa de documentació falsa i refugi amb la col·laboració de famílies poloneses, orfenats i convents, entre d’altres. El seu nom és un dels reconeguts com els Justos entre les Nacions, reconeixement d’Israel a les persones no jueves que durant l’Holocaust van col·laborar en salvar vides jueves de l’extermini nazi.

BruumRuum!
Bloc annex i terrassa del Disseny Hub
Vistes del llac i façana c/Àvila Autor: Didzy Díaz
Vistes de façana Pl Glòries i Torre Glòries Autor: Margarita Cabrero
Descobreix el nostre entorn

Altres Espais Permanents