Espais Permanents

Exposicions del Museu del Disseny

El Museu del Disseny de Barcelona és un nou centre cultural ubicat a l’edifici Disseny Hub de Barcelona. El Museu exhibeix al públic les diferents col·leccions que l’integren –un total de 70.000 peces– i que provenen de les col·leccions de les arts decoratives, de ceràmica, de disseny de producte, de tèxtils i d’indumentària, i del Gabinet de les Arts Gràfiques, que fins ara s’havien exposat a diferents museus de la ciutat.

Quatre exposicions permanents

Les exposiciones permanents "Del món al museu. Disseny de producte i  "Dissenyes o treballes?. La comunicació visuals 1980-2003" romanen tancades per obres de museografia. L' exposició de l'objecte canvia d'espai i s'ìnaugurarà de nou el dia 3 de desembre de 2021 i, la de disseny gràfic, al febrer de 2022.

El Museu del Disseny obre la seva activitat amb quatre exposicions de producció pròpia. Un dels objectius principals d’aquest primer programa d’exposicions es mostrar al públic el valor patrimonial de l’extens catàleg d’objectes de les diferents col·leccions que s’han integrat al nou museu.

Les exposicions s’exhibeixen a cadascuna de les plantes de l’edifici:

  • «Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural». Exposició tancada temporalment

  • «Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i d’arts d’autor».  Un recorregut en què el visitant pot veure 1.200 peces que conformen la història de les arts decoratives a Catalunya, i que mostra les col·leccions de ceràmica, mobiliari, vidre, teixits i rellotges, entre altres objectes, fins arribar a les col·leccions d’art d’autor del segle xx.

  • "Modernisme cap a la cultura del disseny", s'emmarca en el context europeu i en destaca els nexes i la singularitat del cas català. La mostra aportarà una interpretació nova del modernisme partint del paper protagonista que hi van tenir les arts decoratives i aplicades, artesanes i industrials. Centrada en el gran esplendor modernista del final del segle XIX i l'inici del segle XX, continua mostrant el lligam entre el modernisme i el noucentisme i la seva vindicació de la tradició artesana autòctona. Rere l'Art déco, arriba fins el racionalisme i la modernitat d'arrel mediterrània del GATCPAC, molt crític amb el modernisme però sensible a l'artesanat i porta d'entra

  •  «El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2014)». Aquesta exposició mostra l’extensa col·lecció d’indumentària i moda des del segle xvi fins a l’actualitat amb l’exhibició de 170 peces. L’exposició mostra la relació entre el vestit i el cos, que no ha estat sempre la mateixa al llarg dels segles.

  •  Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual, 1980-2003. Exposició tancada temporalment. Va ser una època de vitalitat extraordinària, d’eufòria i celebració, descrita com «el boom del disseny». Els dissenyadors van treballar intensament i el disseny va començar a tenir més presència social.

Altres Espais Permanents