Espais Permanents

Exposicions del Museu del Disseny

El Museu del Disseny de Barcelona és un nou centre cultural ubicat a l’edifici Disseny Hub de Barcelona. El Museu exhibeix al públic les diferents col·leccions que l’integren –un total de 70.000 peces– i que provenen de les col·leccions de les arts decoratives, de ceràmica, de disseny de producte, de tèxtils i d’indumentària, i del Gabinet de les Arts Gràfiques, que fins ara s’havien exposat a diferents museus de la ciutat.

Quatre exposicions permanents

El Museu del Disseny obre la seva activitat amb quatre exposicions de producció pròpia. Un dels objectius principals d’aquest primer programa d’exposicions es mostrar al públic el valor patrimonial de l’extens catàleg d’objectes de les diferents col·leccions que s’han integrat al nou museu.

Les exposicions s’exhibeixen a cadascuna de les plantes de l’edifici:

· «Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural». Aquesta exposició mostra 240 peces que formen part de la col·lecció de disseny de producte. La mostra ofereix un recorregut monogràfic pel millor disseny de les últimes dècades i destaca els objectes que han estat produïts a Catalunya.  Amb la recent incorporació de 36 noves peces, l’exposició permanent de disseny de producte passa a mostrar 250 objectes representatius de les etapes més significatives del disseny a casa nostra, des de l’època del GATCPAC fins avui.

· «Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i d’arts d’autor». Un recorregut en què el visitant pot veure 1.200 peces que conformen la història de les arts decoratives a Catalunya, i que mostra les col·leccions de ceràmica, mobiliari, vidre, teixits i rellotges, entre altres objectes, fins arribar a les col·leccions d’art d’autor del segle xx.

· «El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2014)». Exposició tancada temporalment. Aquesta exposició mostra l’extensa col·lecció d’indumentària i moda des del segle xvi fins a l’actualitat amb l’exhibició de 170 peces. L’exposició mostra la relació entre el vestit i el cos, que no ha estat sempre la mateixa al llarg dels segles.

· Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual, 1980-2003.Va ser una època de vitalitat extraordinària, d’eufòria i celebració, descrita com «el boom del disseny». Els dissenyadors van treballar intensament i el disseny va començar a tenir més presència social.

A partir de dimarts 2 de juny obrim portes, en horari de 10 - 14 i 16 - 20 h, i ho fem amb totes les garanties per tal que la vostra visita sigui una experiència gratificant i segura.

. Propera exposició temporal : estem treballant en noves exposicions temporals.

Altres Espais Permanents