Espais Permanents

Exposicions del Museu del Disseny

El Museu del Disseny de Barcelona és un nou centre cultural ubicat a l’edifici Disseny Hub de Barcelona. El Museu exhibeix al públic les diferents col·leccions que l’integren –un total de 70.000 peces– i que provenen de les col·leccions de les arts decoratives, de ceràmica, de disseny de producte, de tèxtils i d’indumentària, i del Gabinet de les Arts Gràfiques, que fins ara s’havien exposat a diferents museus de la ciutat.

Quatre exposicions permanents. 

El Museu del Disseny obre la seva activitat amb quatre exposicions de producció pròpia. Un dels objectius principals d’aquest primer programa d’exposicions es mostrar al públic el valor patrimonial de l’extens catàleg d’objectes de les diferents col·leccions que s’han integrat al nou museu.

Les exposicions s’exhibeixen a cadascuna de les plantes de l’edifici:

  • «Objectes comuns. Històries locals, debats globals. Situada a la planta 0 de l'edifici, aquesta exposició ens dona la benviguda. La singularitat dels objectes comuns es manifesta de diverses maneres que aquesta nova exposició de disseny de producte recull en quatre apartats: Itinerari. Històries locals, 1930-2020; Parlament. Debat globals; Exposicions variables i #DISSENY_BARCELONA. El disseny de la ciutat.

  •  «Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual, 1980-2003». Va ser una època de vitalitat extraordinària, d’eufòria i celebració, descrita com «el boom del disseny». Els dissenyadors van treballar intensament i el disseny va començar a tenir més presència social.

  • «Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i d’arts d’autor».  Un recorregut en què el visitant pot veure 1.200 peces que conformen la història de les arts decoratives a Catalunya, i que mostra les col·leccions de ceràmica, mobiliari, vidre, teixits i rellotges, entre altres objectes, fins arribar a les col·leccions d’art d’autor del segle xx.

  • "Modernisme cap a la cultura del disseny", s'emmarca en el context europeu i en destaca els nexes i la singularitat del cas català. La mostra aportarà una interpretació nova del modernisme partint del paper protagonista que hi van tenir les arts decoratives i aplicades, artesanes i industrials. Centrada en el gran esplendor modernista del final del segle XIX i l'inici del segle XX, continua mostrant el lligam entre el modernisme i el noucentisme i la seva vindicació de la tradició artesana autòctona. Rere l'Art déco, arriba fins el racionalisme i la modernitat d'arrel mediterrània del GATCPAC, molt crític amb el modernisme però sensible a l'artesanat i porta d'entra

  •  «El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2014)». Aquesta exposició mostra l’extensa col·lecció d’indumentària i moda des del segle xvi fins a l’actualitat amb l’exhibició de 170 peces. L’exposició mostra la relació entre el vestit i el cos, que no ha estat sempre la mateixa al llarg dels segles.

Objectes comuns
Objectes comuns
El cos vestit
El cos vestit
Modernisme
Modernisme
Modernisme
Modernisme

Altres Espais Permanents