3 raons per no perdre’t el MODA-FAD Sustainable Challenge 2019

El 29 de novembre acollirem al Disseny Hub Barcelona el MODA-FAD Sustainable Challenge 2019, un workshop creatiu que durant dues jornades reunirà 30 estudiants de disseny, 7 experts en moda i sostenibilitat, i 150 kg de material tèxtil recuperat. L’activitat, que inclourà una jornada de marató creativa i l’exposició i presentació dels projectes, se celebrarà en el marc del RE/-Barcelona Sustainable Fashion Global Event els pròxims 29 i 30 de novembre al Disseny Hub Barcelona. La gran marató de la creació del dia 29 és oberta al públic. Et donem tres raons per no perdre-te-la:

1. Descobreix els processos creatius de joves promeses de la moda

El projecte donarà l’oportunitat a una trentena de joves estudiants de moda i d’altres disciplines del disseny de transformar 150 kg de residus tèxtils aportats per Roba Amiga en nous productes de valor amb marca pròpia. I tu podràs de viure-ho en primera persona. A més, podràs seguir els seus processos creatius i inspirar-te en com treure el màxim partit tant dels materials reciclats com de la teva creativitat.

2. Connecta amb professionals de primera línia

Els estudiants no estaran sols en aquest procés d’”aprenentatge no formal”. Entre el consell d’experts que dirigirà la gran marató d’upcycling en moda, hi trobem noms tan reconeguts com Krizia Robustella (disseny), Victor von Schwarz (patronatge), Back to Eco (mercat i sostenibilitat) i Robert Thompson (Materfad), que treballaran mà a mà amb els i les estudiants de disseny en la conceptualització d’una indústria més responsable.

3. Comprèn la problemàtica actual i dona-li la volta

La indústria de la moda és la segona més contaminant del planeta. El factor consum està accelerant els ritmes de producció i  les emissions de diòxid de carboni arriben ja als 12,8 milions de tones de residus. Al cap i a la fi, els nostres hàbits de consum són els causants d’aquesta situació, però sovint ens costa prendre’n consciència. En aquest context, el MODA-FAD Sustainable Challenge 2019 es converteix en una oportunitat única per a reflexionar col·lectivament sobre què estem fent bé, què ens està allunyant d’un consum responsable i com podem redefinir la indústria des de la sostenibilitat, l’ètica i la responsabilitat. 

T’esperem aquest divendres 29 de novembre al Disseny Hub Barcelona amb un programa que començarà amb una sessió de brainstorming a càrrec de Krizia Robustella, Back to Eco, Makeo i Robert Thompson. Tot seguit gaudirem d’una activitat de producció i comunicació de la mà de professionals de la talla d’en Victor von Schwarz i prepararem les exposicions per a la jornada de l’endemà. Activitat gratuïta i oberta a tothom. 

Altres notícies

La 51a edició dels Premis Laus ja és aqu...

07/06/2021

Aquest any els premis ADG Laus celebren 51 edicions. Organitzats per l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors...

Molt més que disseny

07/06/2021

Aquest mes de juny, l’alumnat d’estudis superiors de disseny i entitats en situació de vulnerabilitat seran els protagonistes. Després de quatre...

El Cruïlla XXS aterra al Disseny Hub

07/06/2021

Estrenem temporada de concerts amb el Cruïlla XXS...