5 propostes per viure Sant Jordi des de casa

Sant Jordi és una d’aquelles dates assenyalades a les nostres agendes. És el dia de passejar i perdre’ns per carrers florits de bat a bat, respirar literatura i compartir cultura, art i tradició amb aquells que més estimem.

Enguany viurem una diada ben diferent: des de les nostres sales d’estar. Per això museus, institucions culturals i llibreries han preparat un bon grapat de propostes perquè puguem tancar els ulls i imaginar-nos recorrent el centre de la ciutat.

El Museu del Disseny ha preparat el taller familiar “De qui és aquest llibre?”, en què us anima a fer un ex-libris per a la vostra biblioteca. Trobareu alguns exemples a la seva col·lecció de llibres antics que us serviran d’inspiració per a fer un encanteri protector per als llibres que tant estimeu! Podeu compartir el resultat a les xarxes socials amb el hashtag #exlibrisdisseny i ensenyar al món la vostra creativitat.

Si preferiu una alternativa cultural i de lleure, poseu a prova els vostres coneixements sobre patrimoni cultural en una edició especial del concurs #MuseumQuizACasa. En aquesta ocasió, han comptat amb la col·laboració de l’escriptora Rosa Regàs, que plantejarà preguntes literàries amb contingut museístic. És una iniciativa del Museu Marítim de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, juntament amb el Museu del Disseny i molts altres.

A través de Barcelona Ciutat de la Literatura i Biblioteques de Barcelona, l’Institut de Cultura de Barcelona ha reservat un espai especial a la prescripció lectora i a la presència intensa d’escriptors i escriptores i bibliotecaris i bibliotecàries. Amb els hashtags #SantJordiBCN20 i #desdecasa, Sant Jordi: llibres en xarxa és una acció virtual en la què una cinquantena d’escriptors i escriptores i 10 bibliotecaris de la xarxa de biblioteques públiques de la ciutat recomanaran un llibre, amb l’objectiu que els lectors i lectores el reservin a la seva llibreria de proximitat per tal de recollir-lo quan s’acabi el confinament o bé l’adquireixin durant la jornada de Sant Jordi prevista per a l’estiu. Sant Jordi: llibres en xarxa serà un espai on es mantindrà viva la relació entre els lectors i lectores amb les seves llibreries de proximitat i els autors i autores.

També els equipaments dels barris de Sant Martí han ideat activitats per poder viure una diada participativa des del confinament. Passejos virtuals per la Verneda, tallers artístics per fer amb els més menuts, concursos de bookface… Consulta el programa aquí.

No us perdeu les recomanacions literàries del FAD Barcelona i els membres del Clúster Disseny, amb una selecció de títols de disseny, art, arquitectura i moda.

Altres notícies

Barcelona acull la seu de la World Desig...

17/06/2020

La xarxa global World Design Weeks, fundada al 2016 per les design weeks de Barcelona, Helsinki, Holanda, San Francisco, Toronto, Ciutat...

David Bueno: “La creativitat és el que p...

12/06/2020

David Bueno és doctor en biologia i professor i investigador a la secció de...