ADI Making Of… Disseny d’emergència

A causa dels alarmants nivells de propagació del virus, el passat dimecres 11 de març, l’organització Mundial de la Salut declarà com a Pandèmia el COVID-19, una crisi sobrevinguda que està col·lapsant els sistemes sanitaris que s’han vist obligats a fer una crida a la solidaritat per a la fabricació domèstica de material sanitari amb el qual combatre la malaltia.

Des de lA l’ADI-FAD  volen conèixer de primera mà alguns d’aquests projectes, que s’estan desenvolupant de la mà dissenyadors industrials i equips interdisciplinaris, en un ADI Making Of…, on s'estudia el procés que hi ha darrere d’un producte ja comercialitzat, des de la concepció fins a la seva fabricació i la comercialització. És un punt de trobada entre el dissenyador i l’empresa productora, amb el públic interessat, en la qual es comparteixen les experiències en el desenvolupament dels productes. Aquest cop es realitzarà en format Instagram Live que es dividirà en tres sessions i en diferents dies.

Tres microconferències, unides per un eix temàtic comú: el disseny d’emergència, a càrrec del dissenyador o responsable del producte i d’un moderador de l’ADI-FAD. Finalment s'oferirà una ronda de preguntes oberta a tots els oients.

 9 d’abril a les 11.00 h

Presentació a càrrec de l’Eduard Pagès, dissenyador industrial de Tecnodimension, ens parlarà del projecte d’hospitals inflables per lluitar contra el COVID-19.

14 d’abril a les 17.00 h

Presentació a càrrec del David Grífols de MOS, explicarà el projecte de màscara 3DDF amb filtres superiors als FFP3, per protegir als professionals sanitaris enfront del COVID-19.

El passat 7 d’abril a les 17.00 h, va tenir lloc resentació a càrrec del Marc Real, dissenyador industrial de Minnim, parlarà del projecte «SPLIT x2», que té com a objectiu multiplicar la capacitat d’un respirador automàtic per dos a través d’una vàlvula perquè se’n puguin beneficiar dos pacients.

Segueix l’emissió a: Instagram live @adi_fad

Altres notícies

El Festival Cruïlla es reinventa amb Cr...

09/07/2020

El Cruïlla és un dels molts festivals que ha tingut que endarrerir la seva edició del 2020 degut a la crisi sanitàia provocada...

Barcelona acull la seu de la World Desig...

17/06/2020

La xarxa global World Design Weeks, fundada al 2016 per les design weeks de Barcelona, Helsinki, Holanda, San Francisco, Toronto, Ciutat...

David Bueno: “La creativitat és el que p...

12/06/2020

David Bueno és doctor en biologia i professor i investigador a la secció de...