Ajuts de 300 euros per als autònoms de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona llença el programa Autòno+ Barcelona, una proposta complementària a les subvencions de la prestació extraordinària del govern espanyol amb l’objectiu de reactivar el teixit econòmic de la capital catalana, afectat per la baixada de facturació provocada per la crisi de la Covid-19.

Serà un ajut únic de 300 euros i es destinarà a tots aquells treballadors autònoms que hagin tancat el seu negoci o que hagin patit un descens de més d’un 75% dels seus ingressos a conseqüència de la pandèmia. Aquesta mesura municipal, gestionada per Barcelona Activa, és compatible amb la Prestació Econòmica Extraordinària del govern espanyol, que dota als beneficiaris de 661 euros, el 70% de la cotització mínima.

Amb l’objectiu d’arribar a la meitat dels beneficiaris d’aquest ajut en el mínim de temps possible, l’Ajuntament facilitarà els processos als demandants per tal de cobrir la necessitat urgent del sector autònom. Només caldrà comprovar l’empadronament a la ciutat, la documentació de la prestació extraordinària aprovada pel govern central i els documents que acrediten estar al corrent de les obligacions tributàries.

La disponibilitat del programa dependrà directament de l’evolució de la conjectura actual, obrint convocatòria del 20 de maig fins al 30 de setembre, tot i que no es descarta ampliar el termini si es manté l’estat d’emergència més endavant. Les bases per sol·licitar Autòno+ Barcelona es poden consultar al web de l’agència municipal.

Sota les necessitats actuals, l’Ajuntament de Barcelona impulsa altres iniciatives en l’àmbit legal i formatiu per contribuir al manteniment de l’activitat comercial. En aquesta línia, s’establirà un servei d’acompanyament a autònoms, microempreses i pimes, i cooperatives per beneficiar-se d’ajuts econòmics que contribueixin a agilitzar la liquiditat dels seus negocis. També s’oferiran facilitats per incentivar acords de lloguers comercials, un dels sectors més afectats per la situació de crisi actual.

Altres notícies

El Festival Cruïlla es reinventa amb Cr...

09/07/2020

El Cruïlla és un dels molts festivals que ha tingut que endarrerir la seva edició del 2020 degut a la crisi sanitàia provocada...

Barcelona acull la seu de la World Desig...

17/06/2020

La xarxa global World Design Weeks, fundada al 2016 per les design weeks de Barcelona, Helsinki, Holanda, San Francisco, Toronto, Ciutat...

David Bueno: “La creativitat és el que p...

12/06/2020

David Bueno és doctor en biologia i professor i investigador a la secció de...