Ajuts de 300 euros per als autònoms de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona llença el programa Autòno+ Barcelona, una proposta complementària a les subvencions de la prestació extraordinària del govern espanyol amb l’objectiu de reactivar el teixit econòmic de la capital catalana, afectat per la baixada de facturació provocada per la crisi de la Covid-19.

Serà un ajut únic de 300 euros i es destinarà a tots aquells treballadors autònoms que hagin tancat el seu negoci o que hagin patit un descens de més d’un 75% dels seus ingressos a conseqüència de la pandèmia. Aquesta mesura municipal, gestionada per Barcelona Activa, és compatible amb la Prestació Econòmica Extraordinària del govern espanyol, que dota als beneficiaris de 661 euros, el 70% de la cotització mínima.

Amb l’objectiu d’arribar a la meitat dels beneficiaris d’aquest ajut en el mínim de temps possible, l’Ajuntament facilitarà els processos als demandants per tal de cobrir la necessitat urgent del sector autònom. Només caldrà comprovar l’empadronament a la ciutat, la documentació de la prestació extraordinària aprovada pel govern central i els documents que acrediten estar al corrent de les obligacions tributàries.

La disponibilitat del programa dependrà directament de l’evolució de la conjectura actual, obrint convocatòria del 20 de maig fins al 30 de setembre, tot i que no es descarta ampliar el termini si es manté l’estat d’emergència més endavant. Les bases per sol·licitar Autòno+ Barcelona es poden consultar al web de l’agència municipal.

Sota les necessitats actuals, l’Ajuntament de Barcelona impulsa altres iniciatives en l’àmbit legal i formatiu per contribuir al manteniment de l’activitat comercial. En aquesta línia, s’establirà un servei d’acompanyament a autònoms, microempreses i pimes, i cooperatives per beneficiar-se d’ajuts econòmics que contribueixin a agilitzar la liquiditat dels seus negocis. També s’oferiran facilitats per incentivar acords de lloguers comercials, un dels sectors més afectats per la situació de crisi actual.

Altres notícies

Valérie Bergeron: “Volem apostar pel dis...

09/09/2020

Materfad, la materioteca del FAD, i ...

Datemats o el punt de trobada entre diss...

09/09/2020

Materfad i Barcelona centre de Disseny participen en el projecte europeu Datemats del programa Erasmus+, una iniciativa col·laborativa on...

El Modernisme arriba al Museu del Dissen...

09/09/2020

El pròxim mes de novembre, el Museu del Disseny inaugura l'exposició "Modernisme, cap a la cultura del disseny", on es reinterpretarà aquest...

Workshop en sostenibilitat i negoci

09/09/2020

En el context de pandèmia actual, ho estem repensant pràcticament tot en una direcció: posant la sostenibilitat com a valor central en tot...