Aliança entre Barcelona centre de Disseny i B Lab Spain en defensa dels ODS

Barcelona centre de Disseny i B Lab Spain han signat un acord de col·laboració per promoure, dins del teixit empresarial de la ciutat, el compromís social i mediambiental de les empreses amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

La crisi derivada de la covid-19 ha donat lloc a una sèrie de reptes socials, econòmics i mediambientals que cal resoldre necessàriament amb un canvi sistèmic en què el paper transformador del disseny serà cabdal. Aquesta serà una de les línies d’actuació d’aquesta nova aliança, que treballarà perquè les empreses assumeixin compromís social.

B Lab Spain és una fundació sense ànim de lucre que reuneix aquelles companyies del país que compleixen amb els més alts estàndards de compromís social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial a través del segell B CORP.

L’aliança entre Barcelona Centre de Disseny i B Lab Spain es formalitzarà durant la nova edició de la Barcelona Design Week, que se celebrarà entre els dies 17 i 26 de novembre. La jornada que organitzaran de manera conjunta posarà en valor bones pràctiques en matèria de sostenibilitat i impacte social –per tant, en línia amb els ODS– tant d’empreses del Clúster Disseny com de B CORP.

El Disseny Hub Barcelona serà l’escenari de noves accions conjuntes que tindran lloc al llarg de l’any. Per exemple, la jornada B Tardes, una proposta de B Lab Spain que reunirà diferents experts al voltant de xerrades inspiradores. A més, les empreses del Clúster Disseny tindran accés a sessions de formació, així com de les jornades d’Immersió Estratègica (16-19 de juny), que servirà per reflexionar en clau estratègica sobre els reptes de futur, detectar oportunitats de negoci i conèixer diferents case studies d’èxit.

Altres notícies

Roberto Piqueras: «El Sustainable Challe...

18/11/2020

El dissenyador i pedagog social Roberto Piqueras, en nom de MODA-FAD, ha comissariat, junt amb la directora creativa de la...

Disseny per al desenvolupament sostenibl...

18/11/2020

El 2020 ha arrencat amb una dècada d’acció col·lectiva enfocada a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)...

Reconèixer el bon disseny: Premis FAD, H...

18/11/2020

L’Altell del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull...

Pavelló Internacional: un viatge pel dis...

18/11/2020

La Barcelona Design Week és membre fundador de la World Design Weeks Network, una xarxa global de design weeks que té per objectiu...