Aliança entre Barcelona centre de Disseny i B Lab Spain en defensa dels ODS

Barcelona centre de Disseny i B Lab Spain han signat un acord de col·laboració per promoure, dins del teixit empresarial de la ciutat, el compromís social i mediambiental de les empreses amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

La crisi derivada de la covid-19 ha donat lloc a una sèrie de reptes socials, econòmics i mediambientals que cal resoldre necessàriament amb un canvi sistèmic en què el paper transformador del disseny serà cabdal. Aquesta serà una de les línies d’actuació d’aquesta nova aliança, que treballarà perquè les empreses assumeixin compromís social.

B Lab Spain és una fundació sense ànim de lucre que reuneix aquelles companyies del país que compleixen amb els més alts estàndards de compromís social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial a través del segell B CORP.

L’aliança entre Barcelona Centre de Disseny i B Lab Spain es formalitzarà durant la nova edició de la Barcelona Design Week, que se celebrarà entre els dies 17 i 26 de novembre. La jornada que organitzaran de manera conjunta posarà en valor bones pràctiques en matèria de sostenibilitat i impacte social –per tant, en línia amb els ODS– tant d’empreses del Clúster Disseny com de B CORP.

El Disseny Hub Barcelona serà l’escenari de noves accions conjuntes que tindran lloc al llarg de l’any. Per exemple, la jornada B Tardes, una proposta de B Lab Spain que reunirà diferents experts al voltant de xerrades inspiradores. A més, les empreses del Clúster Disseny tindran accés a sessions de formació, així com de les jornades d’Immersió Estratègica (16-19 de juny), que servirà per reflexionar en clau estratègica sobre els reptes de futur, detectar oportunitats de negoci i conèixer diferents case studies d’èxit.

Altres notícies

Jordi Sellas: “La cultura que requereixi...

14/07/2020

El periodista i gestor d'empreses culturals Jordi Sellas...

Cultura digital és cultura

14/07/2020

La digitalització de la cultura és un fet. La covid-19 ha posat en evidència el que ja feia temps que s’estava...

El Festival Cruïlla es reinventa amb Cr...

09/07/2020

El Cruïlla és un dels molts festivals que ha tingut que endarrerir la seva edició del 2020 degut a la crisi sanitàia provocada...