Aquest 2019 el Museu està d’aniversari

Enguany el Museu del Disseny està de celebració, i és que dimecres 13 de desembre commemora el cinquè aniversari de la seva inauguració al Disseny Hub Barcelona. Però el Museu no és l’única entitat que està de celebració aquesta tardor. Enguany el FAD Foment de les Arts i el Disseny, la Biblioteca El Clot-Josep Benet i el BCD Barcelona Centre de Disseny commemoren els sis anys del seu establiment al nostre edifici. 

Pel que fa al Museu, la seva història comença l’any 1932. La institució que coneixem actualment és el resultat de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts decoratives (1932), el Gabinet de les Arts Gràfiques (1942), el Museu de Ceràmica (1966) i el Museu Tèxtil i d’Indumentària (1982). 

A finals del segle XX l’Ajuntament es va plantejar crear un únic espai integral que permetés a la població entendre el disseny des de la seva consideració més àmplia. Així va ser com es va encarregar a l’arquitecte Oriol Bohigas la construcció d’un edifici a la Plaça de les Glòries. Aquesta construcció és l’actual Disseny Hub Barcelona, i gaudeix de més de 80.000 objectes de disseny fruit de la integració de les col·leccions de les quatre disciplines que n’actuen com a eixos vertebradors: disseny gràfic, de producte, de moda i arts decoratives i d’autor.

Durant els seus cinc anys al Disseny Hub Barcelona, el Museu del Disseny de Barcelona ha acollit i format part d’esdeveniments d’abast internacional com ara diverses edicions de l’OFFF Festival o el Blanc Festival d’enguany. 

Per a celebrar el seu aniversari, aquest any ens convida a visitar les seves exposicions de manera gratuïta amb una jornada de portes obertes que s’extendrà durant els dies 13, 14 i 15 de desembre de 2019 en horari de 10 a 20 hores, tot coincidint amb el Design Market. A banda de les seves quatre exposicions permanents, podreu visitar gratuïtament l’exposició “Victor Papanek: La política del disseny”, que podreu descobrir de la mà d’experts si us apunteu a les visites dinamitzades en família dels dies 14 i 15. Us esperem! 

Altres notícies

El Dream BIG Design escalfa motors

07/02/2020

El Dream BIG Design comença els preparatius per a una nova edició. La iniciativa, organitzada per...

In the Bauhaus Kitchen: un viatge a l’es...

07/02/2020

“L’objectiu de la Bauhaus, per descomptat, era millorar l’experiència de l’ésser humà dissenyant tot allò que l’envolta. […] La...

Quaranta anys més tard, Disueño desperta...

06/02/2020

El certamen Disueño va néixer a la Barcelona dels anys setanta per...

Torna la Mobile Week Barcelona 2020

06/02/2020

Què passarà quan les màquines siguin més intel·ligents que nosaltres? Com ens desplaçarem per la ciutat en cinc anys? Estem fent...