Ars Electronica Garden Barcelona, reflexions al voltant del món post pandèmic

La pandèmia del coronavirus ens ha sacsejat de dalt a baix i a escala global, i per això el festival Ars Electronica ens convida a fer un viatge per intuir com serà el "nou món" post COVID-19, i com hi encaixarem les inquietuds per conservar el nostre entorn, redistribuir el poder i la riquesa i, en definitiva, imaginar un futur millor. Partint de Linz, Àustria, el festival recorrerà 120 ubicacions de tots els continents, inclosa Barcelona.

El Disseny Hub impulsa i acull una part del programa de l'Ars Electronica: l'Ars Electronica Garden. Durant els dies 9 i 10 de setembre, celebrarem cinc taules rodones on persones expertes d'arreu intercanviaran sobre el futur que podem imaginar: com seran les resistències contemporànies?, ens acostumarem a conviure amb la incertesa?, hauríem d'integrar aviat nous llenguatges, com el codi?

Amb ponents com Ingrid Guardiola, Héctor Ayuso, Brandon LaBelle, Marina Garcés, Lina Bautista, Agnès Pe i Roc Parés, entre d'altres, parlarem sobre com la tecnologia, les arts, l'ecologia i la democràcia poden anar més en consonància en un món cada vegada més complex i canviant. Cinc sessions que ens faran reflexionar sobre el moment en què vivim i que ens ajudaran a imaginar possibles escenaris futurs.

A la primera taula rodona, On BioSonic Agencies, parlarem de com el so i l'escolta crítica poden esdevenir els escenaris on articular tot allò que passa l'esfera pública: pot ser la natura invisible del so l'element clau per convertir-lo en el nou espai de transformació política? La segona, Art and Science of the Political Ecology of Disasters, proposa una conversa al voltant de la consciència sobre la interconnexió de tot el que ens envolta, en un planeta on l'ésser humà ha esdevingut el centre.

Més relacionada amb el context de la pandèmia, a An Uncertain but Irresistible Revolution es debatrà sobre si necessitem noves estructures per lidiar amb l'excés d'imatges, dades, informació i flashbacks que avui anomenem "realitat". La quarta, Facing Uncertainty and its Discontents, ens proposa intentar extreure el que és positiu de la incertesa, que ara forma part de la nostra realitat. I per tancar, amb una mirada al futur, On Code. The Uncertainty of Meaning and Doing, abordarà el llenguatge del codi: com fer-ne sentit? Com ens podem comunicar a través d'aquesta eina cada vegada més utilitzada?

Us convidem a unir-vos a aquest viatge, en què no serem nosaltres qui ens mourem sinó les nostres idees i projectes. Si no podeu assistir presencialment a les trobades, podeu seguir les conferències en streaming. Organitzen l'Institut Ramon Llull, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), .BEEP {collection;}, NewArtFoundation, OFFF Barcelona i Hangar, dins del programa oficial de l'Ars Electronica 2020.

Altres notícies

Disseny i talent al servei del comerç de...

19/04/2021

Helena Elizondo està estudiant tercer de disseny en l’especialitat de Disseny Gràfic a l’Elisava. Elisabet Sau es va graduar l’any passat en l’...

Coneixes la Biblioteca El Clot-Josep Ben...

15/04/2021

Ja fa més de set anys que les veïnes i els veïns del Clot i de la Llacuna del Poblenou tenen una biblioteca que dona servei als dos barris. Es...

Tot el que has de saber sobre el ‘delive...

14/04/2021

El ‘delivery & take away’ ha vingut per quedar-se. Conscient de l’impacte que ha tingut la pandèmia sobre el sector de la restauració i els...

Ignacio de Juan-Creix: “Creiem en la fic...

13/04/2021

Com serà l’alimentació del futur? Com es combinen la tecnologia, el disseny i l’alimentació? ...