Art Photo Bcn reforça el circuït fotogràfic de la ciutat i estrena una nova ubicació

La novena edició de l’Art Photo Bcn arriba amb novetats. Aquest festival concebut per ser un punt de trobada per descobrir, compartir i gaudir de la fotografia estrenarà una nova ubicació de la mà de l’A-FAD. L’espai escollit serà el Disseny Hub, que acollirà el gruix d’activitats d’aquesta cita del 8 a l’11 de setembre.

Una altra de les novetats és que Art Photo Bcn estrenarà un nou concepte de Fira, en la qual 18 expositors presentaran un sol projecte sota el comissariat de Vicenç Boned. Entre els més destacats trobem Carles Taché, tot i que també hi tindran el seu espai galeries d’àmbit local, nacional i internacional, com Valid Foto o Il Mondo, juntament amb galeries més joves com L&B Gallery o Alalimón Galería. També hi veurem iniciatives que es mouen entre autors emergents, com Metro Galeria de Santiago de Compostel·la, amb Ana Gil, o la Photographic Social Vision, amb el consagrat Ferran Freixa, i Doka Gallery de Rotterdam, amb l'interessant Robin Ek, o la plataforma madrilenya Photential, amb el projecte de Mengwen Cao Liminal Space.

A banda, els assistents al festival també podran accedir al Photobook Market, un espai dedicat al món del fotollibre. A més, aquesta proposta comptarà amb visites comentades amb recomanacions per part de tres experts del món editorial, Mariela Sancari, del Centre de la Imagen de México DF, Mateo Pérez coordinador de Can Basté, i Vicenç Boned, col·leccionista de fotollibre. Entre els participants, destaquem la implicació d’Eva Blanes, sòcia d’A-FAD, que presentarà la seva dimensió creativa relacionada amb el món de l’editorial i l’autoedició.

Al llarg dels tres dies de festival, el Disseny Hub també acollirà presentacions entorn del retrat o la fotografia participativa, tallers al voltant dels drets d’autor i imatge, el retrat creatiu i el fotollibre, i visionats. Els projectes seleccionats d’un total de 95 propostes rebudes són Tacaná d’Antonio Rodríguez, The visible is seen until the end, de Carlos Barradas, PAUL, de Cristina Galán, Las flores mueren dos veces, de Cristóbal Ascensio Ramos, Mr. Stupid, d’Ignacio Navas, Already But Not Yet, de Jordi Barreras, Los hijos del Ciervo, de José Luis Carrillo Reche, El hilo de Ariadna, de Laura F. Izuzquiza i Renascence, de Rocío Bueno.

Fora del Disseny Hub Barcelona, ​​el festival s’expandeix a través de les seus associades de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona amb un circuit d’exposicions, activitats i tallers amb l’objectiu de fer visible la fotografia a tota la ciutat.

Altres notícies

L'art d'Enric Majoral al Disse...

20/09/2022

Setembre és el mes per excel·lència de la joieria al Museu del Disseny i al Disseny Hub. Entre les activitats que es durant a terme destaca l’...

Vols donar a conèixer el teu projecte?

16/09/2022

Aquesta tardor les entitats residents al Disseny Hub organitzen un gran nombre d'esdeveniments.  Moltes d'aquestes activitats han...

Lizzie Banks: " La indústria cinema...

08/09/2022

A pocs dies de que se celebri el FFlash Hub, a En primera persona parlem...

Els festivals de cinema es reuneixen al...

06/09/2022

Barcelona es convertirà el proper mes de setembre en l’epicentre de la gestió dels festivals a nivell internacional amb un nou esdeveniment,...