B Citizen Lab: un espai de participació per a una Barcelona més sostenible

La Barcelona Design Week City Festival acollirà enguany un espai de trobada, aprenentatge i generació participativa d’idees per afavorir la construcció d’una Barcelona més pròspera, inclusiva i sostenible.

Serà amb el B Citizen Lab, una activitat que “permetrà a la ciutadania participar en la creació d’un diagnosi col·lectiu sobre els reptes de la ciutat i avançar en un procés d’ideació i reflexió per identificar solucions”, explica Pablo Sánchez, de B Lab Spain.

B Citizen Lab aglutina diverses accions. Per una banda, una consulta ciutadana per identificar, de forma col·lectiva, els reptes i oportunitats associats als Objectius de Desenvolupament Sostenible establerts per les Nacions Unides per al 2030 (ODS2030). Aquesta enquesta ja està activa i hi pots accedir a través d’aquest enllaç.

En segon lloc, cinc xerrades gratuïtes sobre experiències i casos d’èxit d’empreses i organitzacions que treballen per una ciutat més sostenible. Aquestes converses tindran lloc el 16 d’octubre a l’exterior del Disseny Hub, a la zona dels Jardins d’Elisava.

La darrera activitat de B Citizen Lab és un acte de formulació col·lectiu d’idees +B, on els participants podran aportar propostes creatives per a la construcció d’un futur sostenible. Totes aquestes idees es materialitzaran en forma d’un mural que estarà exposat al Disseny Hub del 16 al 29 d’octubre.

I és que es tracta d’una oportunitat “per entendre millor quines són les prioritats en les que cadascú de nosaltres pot contribuir per fer de Barcelona una ciutat millor”, afegeix Sánchez.

Tota la informació aquí.

Altres notícies

“No és l’espai en si mateix, sinó com ca...

19/04/2023

Guillermo Santomà és arquitecte i dissenyador. Enguany ha estat l’encarregat de liderar la proposta d’Inspired in Barcelona al...

A la recerca dels ODS, una Scape Box al...

19/04/2023

El Museu del Disseny us proposa una...

Present i futur de l’art digital de Barc...

19/04/2023

En el marc de l’exposició ‘Digital Impact’, que s’inaugura el 28 d’abril, l’...