Barcelona Cultura

Barcelona, més capital del disseny que mai durant la BDW19

La Barcelona Design Week 2019 aterra a la capital catalana amb el que és sempre el seu objectiu: apropar el disseny a la ciutadania i mobilitzar el sector per compartir la vitalitat del disseny de casa nostra i situar-la el centre de les mirades de tot el món. Per això convida a tots els públics a gaudir d’una cita ineludible de creativitat, innovació i talent amb una extensa agenda d’activitats.

A banda de les exposicions permanents del Museu del Disseny, i d’altres temporals com ara “El Millor Disseny de l’Any”, el Disseny Hub incorpora “Nova Era, 25 anys”, una mostra en què destacats estudis de disseny i comunicació visual de Barcelona reten homenatge al quart de segle d’aquesta impremta, que s’ha adaptat als canvis tecnològics, mantenint-se sempre fidel a la seva filosofia d’investigar per convertir en realitat l’impossible.

Aprofitant el lema de l’edició d’enguany, la Barcelona Design Week ha convidat tres països a mostrar la creativitat dels seus territoris a “Pavelló Internacional”, interpretant les transicions des de les seves diferents perspectives. És el cas d’Argentina, que presentarà la instal·lació “Paisajes lúdicos”, on Leticia Paschetta explora els límits entre art, disseny i arquitectura per crear experiències a través d’espais; Brasil, amb una exposició de mobiliari contemporani que porta per nom “O sentar de Brasileiro” i que convida el visitant a reflexionar sobre la manera de seure; i Itàlia, que mostrarà “La ricerca della frontiera tra l’utile e l’inutile”, una col·lecció de dibuixos de Mario Trimarchi.

En la mateixa línia, l’exposició “Creating Care Transitions for Social Good”, comissariada per The Care Lab i DesignSingapore Council, és una experiència oberta que convida a través de quatre instal·lacions a la reflexió i la co-creació al voltant del poder del disseny, per poder crear d’aquesta manera transicions de vida més amables, més enllà de l’estètica.

El disseny també travessarà els gairebé 12 quilòmetres que ocupa l’Avinguda Diagonal. Serà amb motiu de la primera edició de “Disseny en Diagonal”, una iniciativa impulsada per BCD Barcelona Centre de Disseny en col·laboració amb The Creative Net. Amb un ampli programa d’activitats repartides per diferents espais (exposicions, taules rodones, workshops…), l’eix més singular de la ciutat es convertirà en un hotspot de creativitat, innovació i talent.

“Districte Disseny” portarà el disseny no només a la resta de districtes de la ciutat, sinó que trenca fronteres i s’obre per primera vegada a talents de l’àrea metropolitana, a municipis com ara Sant Cugat i l’Hospitalet de Llobregat. Un ampli ventall d’instal·lacions, jornades, tallers, rutes i circuits, entre d’altres, convida a gaudir de Barcelona i tot el seu potencial creatiu.

Vols viure una setmana de disseny en estat pur? No et perdis el programa d’activitats de la Barcelona Design Week i envolta’t del millor talent!

Altres notícies

Tot això passarà al Disseny Hub el 2020

10/01/2020

Arrenca el 2020 i el Disseny Hub Barcelona encara una àmplia programació d’exposicions, activitats i festivals...

Recta final de l’exposició temporal “Vic...

10/01/2020

L’exposició temporal ...

Exposició Premi Catalunya Ecodisseny 201...

10/01/2020

Des de mitjans de desembre, i amb motiu de l’exposició temporal...

L’ADC*E Night reuneix la millor creativi...

09/01/2020

Fa tan sols un parell de mesos que vam acollir al Disseny Hub Barcelona la sisena edició de l'ADCE European Creativity Festival, el...