CIBICO i la comunicació gràfica sostenible i circular

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, el Disseny Hub compta amb una nova cartellera efímera. Un dels eixos de l’equipament és l’aposta per la sostenibilitat. En aquest sentit, i seguint aquesta línia, estem implementant en les nostres instal·lacions CIBICO, un microprojecte guanyador de La Ciutat Proactiva 2021 de BIT Habitat obra de Naifactory Lab.

CIBICO és un sistema tecnològic innovador en l’àmbit de la comunicació gràfica que permet crear cartells a través de residus orgànics, sense haver d’utilitzar tintes. Amb aquest sistema 100% biodegradable s’evita la utilització de materials efímers com el plàstic i el metacrilat, que són substituïts per biomaterials fets amb residus orgànics i que després seran reutilitzats per a altres projectes.

Així, a partir d’ara podreu veure al Disseny Hub i a la cafeteria Sauleda diferents cartells amb consells per reduir l'impacte mediambiental fets amb aquest innovador sistema. En el disseny dels cartells hi podrem veure el diagrama de la papallona de l'economia circular, que representa com la matèria es reintrodueix en el sistema de producció a través del reciclatge i en els sistemes orgànics a través dels cicles biològics. Les planxes es fabriquen als ateneus de fabricació digital, emplaçament on també es graven les peces.

Amb aquesta iniciativa evitarem la utilització de materials efímers com el plàstic i el metacrilat i els substituirem per residus orgànics produïts per la cafeteria Sauleda del Disseny Hub.

 

Un projecte inspirador

L’objectiu principal de CIBICO és reduir el nombre de residus orgànics que es produeixen a les ciutats. És per això que es volen reciclar aquests materials perquè tinguin una segona vida creant cartells orgànics fets per mà d’obra social. A més, CIBICO vol inspirar altres ciutats en la seva transició cap a una economia circular i sostenible. El projecte ha estat impulsat per Silvana Catazine, Joseán Vilar, Dihue Miguens, Ricardo Valbuena i Irene Segarra, de Naifactory Lab, una empresa especialitzada en crear solucions sostenibles per aplicar en l’àmbit del disseny de producte, l’aparadorisme i l’arquitectura efímera.

Altres notícies

El talent jove arriba a Horta amb ‘Disse...

16/06/2022

Per potenciar el comerç de proximitat i reactivar-lo amb propostes transversals i innovadores, aquesta temporada s’ha posat en marxa una nova...

El binomi art i tecnologia

03/06/2022

L'exposició 'Manifestations: Natures and Worlds' arriba al Disseny Hub de la mà del...

CIBICO i la comunicació gràfica sostenib...

03/06/2022

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, el Disseny Hub compta amb una nova cartellera efímera. Un dels...

Jorge Márquez: “És clau fer una volta cr...

03/06/2022

Jorge Márquez és Head of Experience Design de NTT Data a Europa. Aviat ens visita al Disseny Hub per participar en una de les activitats de la ...