Cicles oberts de lectura crítica a les Biblioteques

Biblioteques de Barcelona porta nous cicles temàtics aquest 2021. Trobades periòdiques al voltant de diferents temàtiques amb especialistes d'aquestes, per fer-nos llegir i reflexionar de manera crítica. Algunes d'elles, a la Biblioteca El Clot–Josep Benet.

El primer cicle, "Natura/cultura: superar el dualisme", coordinat per Pol Capdevila i Francis García i amb la col·laboració de l'Associació d'Estudis de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona, recupera el debat sobre el pretès dualisme natura/cultura que ha estat històricament present en la filosofia. En plena pandèmia, no són poques les veus de l'àmbit científic i filosòfic que qüestionen aquesta dualitat i proposen superar-la.

"Visions de la ciència. Coneixement i convivència davant la pandèmia" aborda científicament i divulgativa alguns dels principals reptes associats a conviure amb la Covid-19: biodiversitat, diversitat genètica, evolució, adaptació, malalties emergents i desinformació. Amb la col·laboració de La ciència al teu món, s'explicaran importants conceptes relacionats amb la malaltia, el seu origen i expansió, i es mostraran estratègies evolutives d'èxit en la natura, i com aquest coneixement és útil en el dia a dia de les persones, afavorint la salut i la cohesió social.

La dècada de 1920 es recorda com una època d'esplendor, però va ser tan feliç com es recorda? "Els feliços anys vint: diversió, crisi i guerres" s'aproxima a aquesta dècada i en reivindica la creativitat cultural, artística i democràtica, que es va veure marcada per l'ascens dels totalitarismes. Hi col·labora Tot Història Associació Cultural.

El quart cicle temàtic que proposem, coordinat pel periodista Sebastià Bennasar, és sobre Patricia Highsmith, una de les autores de ficció més rellevants del segle XX. Destacada com a escriptora de gènere negre, ha convertit l'angoixa en un dels temes principals de la seva creació. Amb aquest cicle es pretén homenatjar una autora clau en la ficció contemporània i analitzar la seva influència en la literatura posterior. Apunteu-vos-hi!

Altres notícies

Laura Gispert: “Qui va dir que la sosten...

09/02/2021

Com seria menjar a l’aire lliure sense haver de generar plàstics o altres residus? Des d’aquest 2021, alimentació, disseny i...

Sostenibilitat i accessibilitat a Openne...

09/02/2021

El Museu del Disseny de Barcelona acollirà durant el proper mes l’exposició...

El Museu del Disseny i el FAD es troben...

09/02/2021

Madrid es convertirà en la capital del disseny mundial durant el mes de febrer. El Madrid Design Festival 2021 celebrarà la seva quarta edició amb...

Disseny, materials, salut i tecnologia,...

09/02/2021

L’ús de la mascareta ja és habitual en el nostre dia a dia. Però, com poden ser més segures i sostenibles? Un grup d’experts d’entitats...