Crear, dissenyar, pensar amb perspectiva de gènere

Si passeu pel Centre Comercial Glòries fins al 31 de desembre, hi podreu veure els projectes resultants del Sustainable Challenge 2020, en el seu propi aparador a peu de carrer. Si no us va bé de passar, també podeu veure tots els dissenys de manera online al Projecte Sustainable Challenge.

Durant el Sustainable Challenge que ha tingut lloc en el marc del festival Design Manchester i de la Barcelona Design Week 2020, una quarantena d’estudiants de disseny d’escoles de tot el país i del Regne Unit han desenvolupat propostes, conceptes i creacions l’objectiu de les quals ha estat entendre perspectives fora de les normes del binarisme de gènere, per poder aplicar noves metodologies dins dels processos de creació i distribució de la moda.

Com sostenia Roberto Piqueras, comissari de la marató creativa juntament amb Lucy-Isobel Bonner, la perspectiva de gènere va més enllà del gènere en si mateix i travessa totes les possibles opressions d’una persona, per motius ètnics o de classe social, per exemple.

La primera jornada va comptar amb la presència de Joss Jaycoff (estilista de moda i activista), Carmen Fernández Molina (vicepresidenta de Gitanas Feministas), Ben Ditto (director creatiu de DITTO London) i Èrika Dominguez Antillano (educadora social, antropòloga i professora). A la segona jornada van intervenir Eden Loweth (director creatiu de l’Art School), Faith Robinson (estratega i consultora), Wekaforé Jibril (director creatiu de Wekafore) i Alona Pardo (comissaria a Barbican Art Gallery). El 21 de novembre va culminar l’esdeveniment, amb les presentacions de les propostes dels 10 equips d’estudiants

 

Altres notícies

Disseny i talent al servei del comerç de...

19/04/2021

Helena Elizondo està estudiant tercer de disseny en l’especialitat de Disseny Gràfic a l’Elisava. Elisabet Sau es va graduar l’any passat en l’...

Coneixes la Biblioteca El Clot-Josep Ben...

15/04/2021

Ja fa més de set anys que les veïnes i els veïns del Clot i de la Llacuna del Poblenou tenen una biblioteca que dona servei als dos barris. Es...

Tot el que has de saber sobre el ‘delive...

14/04/2021

El ‘delivery & take away’ ha vingut per quedar-se. Conscient de l’impacte que ha tingut la pandèmia sobre el sector de la restauració i els...

Ignacio de Juan-Creix: “Creiem en la fic...

13/04/2021

Com serà l’alimentació del futur? Com es combinen la tecnologia, el disseny i l’alimentació? ...