Datemats o el punt de trobada entre disseny, indústria i negoci

Materfad i Barcelona centre de Disseny participen en el projecte europeu Datemats del programa Erasmus+, una iniciativa col·laborativa on participarà personal acadèmic de quatre universitats europees amb cursos en disseny i enginyeria, institucions privades i sense ànim de lucre, materioteques –com Materfad–, centres de transferència de coneixement i disseny, i centres de desenvolupament industrial i de negocis.

El projecte Datemats busca dissenyar i implementar una metodologia d'ensenyament enfocada a estudiants que tinguin una formació mixta en disseny i enginyeria, amb especialitat en el camp de Materials i Tecnologies Emergents (EM&Ts, per les seves sigles en anglès), alhora que busca fomentar el coneixement i les transferències de tecnologia des de l'acadèmia cap a la indústria.

La innovació en materials i tecnologia és un element essencial en la millora de resultats. Per la seva banda, els Materials i Tecnologies Emergents se situen al capdavant de sectors molt diversos i esdevenen un canal a través del qual les indústries poden fomentar la creativitat. En aquest sentit, cal un enfocament innovador, interdisciplinari i transdisciplinari en l'educació, la indústria i el negoci.

Datemats vol contribuir a enfortir el vincle entre educació, recerca i innovació, estimulant així el desenvolupament social i econòmic. El panorama dels EM&Ts està en constant canvi, i en aquest context Datemats vol aprofitar l'oportunitat per contribuir a la innovació en l'educació superior, i que aquesta esdevingui pionera en els mètodes de transferència de coneixement.

Connectant deu socis de sis països europeus diferents –Finlàndia, Suècia, Dinamarca, Itàlia, Espanya i Portugal–, Datemats agruparà institucions interdisciplinàries, com Barcelona Centre de Disseny o el FAD, per generar un intercanvi de bones pràctiques, aprenentatge recíproc i desenvolupament.

Altres notícies

Roberto Piqueras: «El Sustainable Challe...

18/11/2020

El dissenyador i pedagog social Roberto Piqueras, en nom de MODA-FAD, ha comissariat, junt amb la directora creativa de la...

Disseny per al desenvolupament sostenibl...

18/11/2020

El 2020 ha arrencat amb una dècada d’acció col·lectiva enfocada a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)...

Reconèixer el bon disseny: Premis FAD, H...

18/11/2020

L’Altell del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull...

Pavelló Internacional: un viatge pel dis...

18/11/2020

La Barcelona Design Week és membre fundador de la World Design Weeks Network, una xarxa global de design weeks que té per objectiu...