Descobreix els guanyadors dels premis del FAD 2018!

Durant la Barcelona Design Week, que es va celebrar entre el 5 i el 14 de juny, es van celebrar les cerimònies de lliurament dels Premis Laus, dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme, dels Premis Habitàcola i dels Premis Arts FAD.

El Premi FAD d’Arquitectura i Interiorisme és un dels més antics i reconeguts d’Espanya i Portugal en aquestes disciplines. Enguany, celebrava la seixantena edició. El guardó d’Arquitectura va ser pel projecte ‘Life reusing Posidonia’, de Carles Oliver Barceló, Antonio Martín Procopio, Joaquín Moyá Costa, Alfonso Reina Ferragut i Maria Antònia Garcías Roig. El guardó d’Interiorisme va anar a parar a mans de Jaume Mayol Armengual i Irene Pérez Piferrer per la rehabilitació de Can Picafort.

Pel que fa a la 48a edició dels Premis Laus, el Laus d’Honor va ser per a Enric Aguilera, per la seva trajectòria. El lliurament de guardons d’enguany es va tancar amb dos Grand Laus. El Grand Laus d’Espots va ser per a ‘L’incendi’, de Salvador Sunyer i Nanouk Films, agència que va guanyar el Grand Laus d’Audiovisuals l’any passat per un altre dels seus projectes. El Grand Laus d’Identitat Corporativa de petita i mitjana empresa va ser per a Bendita Gloria pel seu treball per a l’Escola Massana. Finalment, el premi Young Talent va ser per a Jordi Giménez Tur, de l’escola BAU, per ‘Disegno desde el helio atmosférico’.

La cianotipia de Kind of Cyan ‘La piscina infinita’ es va imposar com a guanyadora dels premis ArtsFAD. Laura Juanós va guanyar el segon premi amb ‘Límite: la esencia del objeto’, mentre que Anna Fando va ser guardonada amb el premi d’Opinió per la seva obra ‘Situar-se’.

Entre els premiats a la 39a edició dels premis ADI 2018, destaca el producte ‘Melic, mètode cangur’, de Maria Vayreda Duran, que va ser premiat amb un Delta d’or en la categoria de productes per a les persones. També la rajola Trébol, de Gerard Arqué, que va rebre el Delta d’or en la categoria de disseny exterior, i el sistema d’il·luminació LED Tekiò, d’Anthony Dickens, el que es va endur el mateix guardó en la categoria de disseny interior.

A les ja consolidades entregues de premis del FAD s’hi van sumar les dels nous premis MODA-FAD, que van celebrar la primera edició. Va rebre un homenatge la modista Carme Martí Riera. El premi a Talent de l’Any va recaure en la dissenyadora Pepa Salazar. El guardó de Mèrit en Disseny de Moda va ser per a Victor von Schwarz per la seva col·lecció intitulada ‘Doble Vida’. El de Mèrit en Innovació en Moda va ser pel teixit Piñatex by Ananas Anam.

Finalment, els guanyadors dels Premis Habitàcola d’enguany van ser: el BAU Centre de Disseny, Alejandro Arnau Roa, Alba Martí Sanfeliu i Jorge Ferrer Berrocal pel seu projecte ‘Entre líneas’; Laura Sayol per ‘Punto’, i Eduardo Macias Carmona per ‘Matrioixka’.

Si voleu veure en viu tots els projectes guanyadors i finalistes de tots els premis del FAD, no us perdeu l’exposició ‘El millor disseny de l’any’, que podeu veure fins al 29 d’octubre al Disseny Hub.

Altres notícies

Art Photo Bcn reforça el circuït fotogrà...

16/08/2022

La novena edició de l’Art Photo Bcn arriba amb novetats. Aquest...

'Tot Cor', la nova exposició d...

22/07/2022

Del 4 d'agost al 18 de setembre de 2022 el Disseny Hub Barcelona presenta per primera vegada la col·lecció...

L’ADG-FAD assessora en el concurs de la...

04/07/2022

Cada Onze de Setembre se celebra la Diada Nacional de Catalunya, un dia en què es commemora el final de la Guerra de Successió del 1714. En...

Ciència, tecnologia i sostenibilitat al...

04/07/2022

Barcelona compta amb un nou programa per impulsar el turisme científic: “Barcelona, destí ciència”.

Es tracta d’una oferta en clau...