Descobrint Balenciaga

Arriba al Disseny Hub una de les exposicions més esperades de la temporada, de la mà del Museu del Disseny i el Museu Cristóbal Balenciaga: ‘Balenciaga. L’elegància del barret’.

Fruit d’anys de recerca conjunta sobre les col·leccions de barrets dels dos museus i amb més de vuitanta peces i una desena de conjunts, es tracta de la primera exposició internacional centrada en barrets del dissenyador creats als departaments de barreteria de la casa d’alta costura a París i Madrid, des de finals dels anys trenta fins al tancament de les cases de Balenciaga el 1968.

La mostra aprofundeix en la singularitat del treball del dissenyador tot ressaltant les formes innovadores, la cerca de materials i tècniques, i el caràcter artesanal de la seva producció de barrets. Posa també en relleu el món femení que donava forma al disseny i les creacions de Balenciaga: els departaments de París i Madrid van ser dirigits per dones, les barretaires, i les venedores també ho eren. D’aquesta manera presenta l’accessori per a distingir-se en el context social i cultural de l’època.

Fins al 3 d’octubre al Museu del Disseny.

Altres notícies

La 51a edició dels Premis Laus ja és aqu...

07/06/2021

Aquest any els premis ADG Laus celebren 51 edicions. Organitzats per l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors...

Molt més que disseny

07/06/2021

Aquest mes de juny, l’alumnat d’estudis superiors de disseny i entitats en situació de vulnerabilitat seran els protagonistes. Després de quatre...

El Cruïlla XXS aterra al Disseny Hub

07/06/2021

Estrenem temporada de concerts amb el Cruïlla XXS...