Diferents professionals proposaran solucions davant la covid-19, dins del Programa d-HEALTH Barcelona

El passat gener va arrencar la 7a edició de d·HEALTH Barcelona, el programa impulsat per Biocat per formar futurs emprenedors i innovadors del sector salut. Els participants van iniciar durant unes setmanes la seva immersió clínica a l’Hospital Universitari de Bellvitgel’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, però la crisi sanitària de la covid-19 va obligar a interrompre-la. Ara, Biocat ha reorientat el programa per tal que els participants centrin els seus esforços en identificar necessitats actuals i futures lligades a la pandèmia, i proposar solucions que ajudin a donar-hi resposta.

Per fer-lo, els 10 participants de l’edició d’enguany –professionals locals i internacionals amb formació en ciències, disseny, enginyeria o negocis- estan entrevistant aquests dies professionals sanitaris i pacients que estan vivint la pandèmia en primera línia. En total es preveu organitzar una trentena d’entrevistes virtuals amb metges i altres professionals sanitaris que treballen a les UCIs i en altres serveis hospitalaris i extra-hospitalaris on la pandèmia pot també generar necessitats futures, procedents d’hospitals de la BioRegió de Catalunya però també d’altres centres d’Espanya i Europa.

L’objectiu és identificar al voltant d’unes 500 necessitats no cobertes en àmbits com els respiradors i equipaments d’UCIs, sistemes de teleassistència, material de protecció dels professionals sanitaris, comunicació amb pacients i familiars, millora de les proves de diagnòstic, entre d’altres àmbits.

Després, els participants seleccionaran alguna d’aquestes necessitats identificades i treballaran en el disseny i prototipatge d’una solució i model de negoci, des de la perspectiva de les tecnologies mèdiques.

Un programa per formar innovadors en salut

d·HEALTH Barcelona és un dels primers programes europeus inspirats en la metodologia del biodisseny de la Universitat de Stanford i és un dels Innovation Fellowships d’EIT Health. Al llarg del programa, els alumnes de d·HEALTH Barcelona  experimenten un cicle complet d'innovació, des de la identificació de la idea de negoci mitjançant una immersió clínica a hospitals, fins al disseny i prototipatge d'una solució viable i la recerca de finançament.

Altres notícies

Barcelona acull la seu de la World Desig...

17/06/2020

La xarxa global World Design Weeks, fundada al 2016 per les design weeks de Barcelona, Helsinki, Holanda, San Francisco, Toronto, Ciutat...

David Bueno: “La creativitat és el que p...

12/06/2020

David Bueno és doctor en biologia i professor i investigador a la secció de...