Districtes Disseny, un programa de i per a la ciutat

La participació ciutadana és un eix clau en la Barcelona Design Week 2020. Districtes Disseny és el conjunt d’activitats més transversals de l’esdeveniment, que creix i s’obre a la ciutat, convidant tothom a proposar activitats relacionades amb la creativitat, el disseny i la innovació.

La ciutadania ha tingut la possibilitat d’organitzar tot tipus d’esdeveniments: exposicions, instal·lacions, presentacions, inauguracions, conferències, col·loquis, taules rodones, jornades, tallers, rutes i circuits… que tinguin a veure amb qualsevol dels àmbits d’activitat: disseny industrial, disseny de producte, interiors i mobiliari, arquitectura i urban planning, moda i accessoris, disseny textil, gràfic i il·lustració, disseny digital, service design, food design, art i disseny, tecnologia, retail… de tot!

Algunes de les activitats programades són “Design with Impact”, un espai per a aprendre i conèixer nous creatius que ens ajudaran a entendre la importància de la creativitat i el disseny, amb un seguit de vuit conferències amb persones d’àmbits diversos com RocaSalvatella, Domestic Data Streamers, Mucho, i Tendencias TV.

“Adéu plàstic!” és una activitat familiar organitzada per Bobo Choses que consisteix a fer una peça d’art a partir de 10 bosses de plàstic. De regal, s’obsequiarà les persones participants amb una bossa de cotó orgànic reutilitzable que els nens, nenes i adults podran customitzar amb diferents materials al mateix espai.

També us proposem visites guiades per a descobrir Innovation Showroom, un projecte que es centra en la innovació i pretén reflexionar sobre el pas del temps i les noves maneres fer ús dels espais a l’actualitat. Es pren com a epicentre de l’activitat l’edifici MBM, conegut als anys 70 per ser una icona de modernitat de la ciutat de Barcelona. Construït sota els paràmetres de l’arquitectura racionalista de la mà d’Oriol Bohigas, Mackay i Martorell.  

Aquestes són només algunes de les activitats emmarcades en el programa Districtes Disseny, la iniciativa participativa que la Barcelona Design Week 2020 ha portat a la ciutadania per tal que construeixi, directament i a partir de les seves idees, l’esdeveniment més rellevant en disseny a la ciutat.

Altres notícies

Roberto Piqueras: «El Sustainable Challe...

18/11/2020

El dissenyador i pedagog social Roberto Piqueras, en nom de MODA-FAD, ha comissariat, junt amb la directora creativa de la...

Disseny per al desenvolupament sostenibl...

18/11/2020

El 2020 ha arrencat amb una dècada d’acció col·lectiva enfocada a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)...

Reconèixer el bon disseny: Premis FAD, H...

18/11/2020

L’Altell del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull...

Pavelló Internacional: un viatge pel dis...

18/11/2020

La Barcelona Design Week és membre fundador de la World Design Weeks Network, una xarxa global de design weeks que té per objectiu...