El Disseny Hub suma un nou reconeixement a la sostenibilitat

El Disseny Hub compta amb el reconeixement al Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere. Es tracta d’una etiqueta, impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, el Consorci de Turisme de Barcelona i la Cambra de Comerç, que s’atorga a tots els operadors turístics de la ciutat de Barcelona que aposten per una gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient, la cultura, les condicions laborals, l’equitat de gènere i el retorn social i econòmic.

Els aspectes que s'han valorat a l'hora de concedir el reconeixement al Disseny Hub Barcelona han estat l’accessibilitat, la col·laboració amb programes socials, el compromís amb els treballadors, el suport a projectes que vetllen per la proximitat i el talent emergent local o la gestió eficient de l'edifici.

Pel que fa a l’accessibilitat l’equipament ofereix recursos accessibles com el plànol tàctil d'orientació de sala o l’itinerari tàctil de sis peces que podem trobar a la mostra ‘Objectes Comuns. Històries locals, debats globals’. A banda, també destaca el projecte #Visibles o la col·laboració amb Apropa Cultura, dues propostes que apropen el centre a tots els públics.

Per altra banda, també s’ha valorat la promoció del talent jove, una de les principals línies estratègiques del Disseny Hub. Una branca que engloba projectes com el Dissenyem Comerç, que busca impulsar el comerç de proximitat, la Barcelona Fashion Forward, un programa que impulsa i acompanya dissenyadors, dissenyadores i marques de moda emergents o el Sustainable Challenge, un projecte anual compromès amb la generació de coneixement i propostes a favor de la sostenibilitat de la indústria de la moda.

Amb l'obtenció del Certificat Biosphere, el Disseny Hub Barcelona contribueix a posicionar la ciutat de Barcelona com a un destí turístic sostenible i responsable a la vegada que referma el seu compromís amb aquest model de ciutat.

A més, el Disseny Hub ara també forma part de Barcelona + Sostenible. Aquesta xarxa, formada per més de 1800 organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica, vol convertir Barcelona en un referent en l’àmbit de la sostenibilitat, i que la ciutadania i les organitzacions membres de la xarxa siguin els agents i principals protagonistes del canvi.

Així en aquesta xarxa trobem entitats ciutadanes, organitzacions empresarials i comercials, centres educatius, universitats, col·legis professionals, sindicats i administracions com la Universitat Politècnica de Barcelona, el Museu Picasso o Arrels Fundació, entre d’altres.

La xarxa Barcelona + Sostenible té com a referencia el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, un document que estableix deu objectius, amb deu línies d’actuació amb l’horitzó  del 2022: biodiversitat, espai públic i mobilitat, qualitat ambiental i salut, ciutat eficient, productiva i d’emissions zero, ús racional dels recursos, bon govern i responsabilitat social, benestar de les persones, progrés i desenvolupament, educació i acció ciutadana i resiliència i responsabilitat planetària.

Les mesures de sostenibilitat i les bones pràctiques que impulsa el Disseny Hub, com la cartellera efímera, sostenible i circular de CIBICO, que podem veure a l’equipament, o l’estalvi energètic, han afavorit la seva inclusió en aquesta xarxa.

Altres notícies

“No és l’espai en si mateix, sinó com ca...

19/04/2023

Guillermo Santomà és arquitecte i dissenyador. Enguany ha estat l’encarregat de liderar la proposta d’Inspired in Barcelona al...

A la recerca dels ODS, una Scape Box al...

19/04/2023

El Museu del Disseny us proposa una...

Present i futur de l’art digital de Barc...

19/04/2023

En el marc de l’exposició ‘Digital Impact’, que s’inaugura el 28 d’abril, l’...