El Modernisme arriba al Museu del Disseny

El pròxim mes de novembre, el Museu del Disseny inaugura l'exposició "Modernisme, cap a la cultura del disseny", on es reinterpretarà aquest moviment com un moment clau en l'inici de la cultura del disseny.

El Modernisme va ser un moviment artístic efímer, que va durar aproximadament des de l'Exposició Universal el 1888 fins a l'inici de la Primera Guerra Mundial l'any 1914. A mitjan segle XX es recupera el reconeixement públic del moviment, que va ser motiu de l'organització de dues exposicions a Barcelona durant la dècada dels seixanta. Així, les arts decoratives i aplicades van guanyar un lloc protagonista després de mig segle d'oblit.

A més, des de fa unes dècades, el Modernisme arquitectònic i decoratiu ha esdevingut la imatge icònica de la cultura catalana moderna, amb obres reconegudes internacionalment i visitades per persones d'arreu del món.

Per tot això, el Museu del Disseny dedicarà una exposició a aquest moviment, mostrant el lligam amb el noucentisme i vindicant la tradició artesana autòctona. Comissariada per Mireia Freixa i Pilar Vélez, la mostra entendrà el moviment vinculat a la cultura del disseny, és a dir, repensant els objectes des de la idea, el procés de producció, els materials, la difusió que tenen i la seva funció social.

Altres notícies

Nacho Padilla: «El foc polític indiscrim...

20/10/2020

El director creatiu de l’Ajuntament de Barcelona, Nacho Padilla, insisteix a fugir d’allò anodí: que la comunicació...

Comerços i joves creatius van de la mà a...

13/10/2020

Dissenyem Comerç, la iniciativa de l’Ajuntament de...

Tallers Oberts de l’A-FAD, una tardor d’...

13/10/2020

Amb la intenció de donar suport al món de la creació, l’art, l’artesania i el disseny, l’A-FAD impulsa...

La 12a edició del festival Blanc! arriba...

13/10/2020

El Blanc! Festival celebra la seva 12a edició en un context atípic, en què ...