El Modernisme arriba al Museu del Disseny

El pròxim mes de novembre, el Museu del Disseny inaugura l'exposició "Modernisme, cap a la cultura del disseny", on es reinterpretarà aquest moviment com un moment clau en l'inici de la cultura del disseny.

El Modernisme va ser un moviment artístic efímer, que va durar aproximadament des de l'Exposició Universal el 1888 fins a l'inici de la Primera Guerra Mundial l'any 1914. A mitjan segle XX es recupera el reconeixement públic del moviment, que va ser motiu de l'organització de dues exposicions a Barcelona durant la dècada dels seixanta. Així, les arts decoratives i aplicades van guanyar un lloc protagonista després de mig segle d'oblit.

A més, des de fa unes dècades, el Modernisme arquitectònic i decoratiu ha esdevingut la imatge icònica de la cultura catalana moderna, amb obres reconegudes internacionalment i visitades per persones d'arreu del món.

Per tot això, el Museu del Disseny dedicarà una exposició a aquest moviment, mostrant el lligam amb el noucentisme i vindicant la tradició artesana autòctona. Comissariada per Mireia Freixa i Pilar Vélez, la mostra entendrà el moviment vinculat a la cultura del disseny, és a dir, repensant els objectes des de la idea, el procés de producció, els materials, la difusió que tenen i la seva funció social.

Altres notícies

La 51a edició dels Premis Laus ja és aqu...

07/06/2021

Aquest any els premis ADG Laus celebren 51 edicions. Organitzats per l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors...

Molt més que disseny

07/06/2021

Aquest mes de juny, l’alumnat d’estudis superiors de disseny i entitats en situació de vulnerabilitat seran els protagonistes. Després de quatre...

El Cruïlla XXS aterra al Disseny Hub

07/06/2021

Estrenem temporada de concerts amb el Cruïlla XXS...