El Museu del Disseny, ara des del sofà de casa

El Museu del Disseny de Barcelona manté les portes de les seves exposicions tancades, però la seva activitat a la xarxa no s’ha aturat. D’ençà que va començar el confinament, l’equipament està oferint diferents continguts en línia i llançant propostes a tots els públics per fer des de casa.

Si mai havies imaginat passejar per les sales del Museu en bata i pijama, ara podràs recórrer-les sense pressa a través de la tecnologia de Google Streets. Una de les exposicions que podràs visitar virtualment és “El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)”, que fa un viatge per la història tenint en compte com el vestit modifica l’aparença del cos, i on podràs apreciar el més mínim detall d’algunes de les peces més destacades.

El fons bibliogràfic del Centre de Documentació també es pot visitar des de casa. Cada setmana el Museu fa una tria temàtica de títols d’entre els més de 600 llibres publicats, amb propostes d’interiorisme, moda i indumentària, tipografia i arts gràfiques, entre d’altres. Tots els documents es poden consultar i descarregar lliurement, de manera que qualsevol pot explorar el seu valuós fons patrimonial.

Fruit de la col·laboració amb altres museus catalans com el Museu Marítim de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, neix el concurs #MuseumQuizACasa amb l’objectiu d’oferir una alternativa cultural i de lleure tant per a famílies com per als més grans. Les preguntes inclouen temes d’actualitat, frases fetes, cultura popular, arts i curiositats, amb especial atenció al patrimoni cultural de cadascun dels museus participants.

D’entre les activitats per gaudir del disseny amb els més menuts, destaca “Troba l’objecte!”, un joc de pistes en què haureu de posar-vos el vestit de detectiu per trobar les peces que s’amaguen a les seves exposicions virtuals. Una altra proposta que fa l’equipament és dissenyar el vostre joc de memòria personalitzat, amb fotografies d’objectes que tingueu a casa o fins i tot dibuixant-los.

També ha posat en marxa la campanya #cadadiaunobjecte a Instagram Stories, on el personal del Museu fa una selecció diària de peces de la col·lecció per apropar a les llars la cultura del disseny. Hi participen des dels equips de conservació i restauració fins a la seva directora, Pilar Vélez, recuperant objectes com el plafó La Xocolatada, l’emblemàtica llum de suspensió de Josep Antoni Coderch i la motocicleta Junior 74 de Bultaco.

Altres notícies

Valérie Bergeron: “Volem apostar pel dis...

09/09/2020

Materfad, la materioteca del FAD, i ...

Datemats o el punt de trobada entre diss...

09/09/2020

Materfad i Barcelona centre de Disseny participen en el projecte europeu Datemats del programa Erasmus+, una iniciativa col·laborativa on...

El Modernisme arriba al Museu del Dissen...

09/09/2020

El pròxim mes de novembre, el Museu del Disseny inaugura l'exposició "Modernisme, cap a la cultura del disseny", on es reinterpretarà aquest...

Workshop en sostenibilitat i negoci

09/09/2020

En el context de pandèmia actual, ho estem repensant pràcticament tot en una direcció: posant la sostenibilitat com a valor central en tot...