El Museu del Disseny celebra la diversitat sexual i de gènere participant al projecte ‘Museus LGTBI’

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, el 28 de juny, set institucions culturals han mostrat el seu compromís amb la diversitat sexual i de gènere participant al projecte ‘Museus LGTBI’, el qual proposa transformar els espais i la programació amb l’objectiu de posar en valor realitats poc representades o desconegudes fins ara en els relats museogràfics habituals.

El Museu del Disseny de Barcelona ha estat un dels set equipaments que ha participat en aquesta iniciativa, i ho ha fet a través de l’exposició permanent ‘El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)’. Fins al 29 d’agost, aquesta mostra inclourà una senyalització especial a cinc peces seleccionades per explicar què és la moda unisex, agender o genderless. Cada peça comptarà amb un text que ajudarà a explicar els canvis que, des de la perspectiva de gènere, han tingut lloc a la història de la moda des de principis del segle XX fins als nostres dies.

A banda del Museu del Disseny, també han participat a ‘Museus LGTBI’ la Fundació Miró, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i els Museus de Sant Cugat del Vallès. La iniciativa també compta amb el suport del Centre LGTBI de Barcelona.

En pots descobrir tots els detalls aquí.

Altres notícies

Els barrets de Balenciaga, al plat! Part...

22/07/2021

El Museu del Disseny acull l’exposició ‘BALENCIAGA. L...

David Benzal: "Tenim escoles que es...

05/07/2021

David Benzal és concept artist i té una àmplia trajectòria participant en projectes d'escala...

L’univers Balenciaga, al Disseny Hub

05/07/2021

Fins al 3 d’octubre es podrà veure al Museu del Disseny l’exposició ‘...

El Museu del Disseny celebra la diversit...

05/07/2021

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, el 28 de juny, set institucions culturals han mostrat el seu compromís amb...